Bugün borsa eylem yapacak

600 kadar broker bugün borsada seans salonuna girmeyerek durumu protesto edecek. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 1 Ocak 2009'dan itibaren yürürlüğe girecek tebliği, aracı kurumların telefonla borsadaki broker'a emir iletme dönemini sona erdirecek. Tebliğle bi

Bugün borsa eylem yapacak
600 kadar broker bugün borsada seans salonuna girmeyerek durumu protesto edecek.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 1 Ocak 2009'dan itibaren yürürlüğe girecek tebliği, aracı kurumların telefonla borsadaki broker'a emir iletme dönemini sona erdirecek.

Tebliğle birlikte tüm işlem emirleri aracı kurumların emir ilettiği ExAPI adı verilen sistem üzerinden elektronik olarak yapılacak. Bir başka deyişle sistem makinelere terkedilecek.

Hisse senetleri piyasasında 2009 başından itibaren hisse senedi işlemleri için emirler İMKB'de seans salonundaki terminallerden değil, aracı kurumların merkezlerindeki elektronik sistemden yapılacak.

İMKB lokalinde bulundurulacak terminal sayısı ise 2'ye düşürülecek. Böylece toplam 450 olan terminal sayısı da 200'e düşecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler