Bu kadar da olmaz dedirten olay!

Bazı bankaların maaş hesabı olanlara habersiz sigorta yaptığı ortaya çıktı. Bu durumu sonradan cep telefonlarına gönderilen "Bankaya olan borcunuzu ödemediğiniz taktirde hakkınızda işlem başlatılacaktır" mesajıyla öğrenen tüketiciler, büyük tepki gösteriy

Bu kadar da olmaz dedirten olay!

Bazı bankaların maaş hesabı olanlara habersiz sigorta yaptığı ortaya çıktı. Bu durumu sonradan cep telefonlarına gönderilen "Bankaya olan borcunuzu ödemediğiniz taktirde hakkınızda işlem başlatılacaktır" mesajıyla öğrenen tüketiciler, büyük tepki gösteriyor. Bazı tüketiciler, bankalarının kendilerinden habersiz sigorta yaptıkları gibi, bir de ek hesaptan para çektiğini ve ödeme yapılmadığı için de faiz işlettiğini anlatarak, "Bizi faiz ödemek durumunda da bırakıyorlar" diyor. Tüketiciler soruna çözüm bulunmasını istiyor. İşte şikayetvar sitesine yazılan bazı olaylar:

- Maaş hesabım vardı. Ek hesaba hiç dokunmadım. Cep telefonuma gelen mesajla bana hayat sigortası yapıldığını ve bunun ek hesaptan çekildiğini, ödenmeyince de faiz işlediğini söylediler. Sigortalı olduğumdan haberim yok."

- "İş değişikliği nedeniyle maaş hesabımı sıfırlayarak kapatma dilekçesi verdim. 2 yıl aradan sonra geçen hafta bana bankadan hem yazı hem de cep telefonu mesajı geldi. Bankaya borcumu ödemem gerektiğine, hakkımda işlem yapılacağına dair. Hakkımda ferdi kaza sigortası başlatılmış."

İMZAMIZ BİLE YOK
Daha önce şirketimin maaşımı yatırdığı bankadan hesabımı kapatıp ayrıldım. Benden habersiz beni kaza sigortasına sokmuşlar. Üstelik ek hesaptan da bu sigortanın taksitlerini çekmişler. 'Ek hesap borcunuz var' diye peşime düştüler. Poliçem nerde dediğimde bulamadılar. Ne imzam var, ne talebim. Bu durumdan acaba BDDK yetkililerinin haberi var mı?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi