Borsalar taban yaptı

Dolar yen dışında hemen hemen tüm para birimleri karşısında değer kazanırken, hisse senedi ve emtiadan kaçış sürüyor. Euro karşısında yüzde 3 değer kazanan dolar, 1.25 olurken, pound karşısında 1.54 ile 37yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bugün yüzde 6 y

Borsalar taban yaptı
Dolar yen dışında hemen hemen tüm para birimleri karşısında değer kazanırken, hisse senedi ve emtiadan kaçış sürüyor. Euro karşısında yüzde 3 değer kazanan dolar, 1.25 olurken, pound karşısında 1.54 ile 37yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bugün yüzde 6 yükselen yen ise 91.50 ile dolar karşısında 13 yılın en yüksek değerine çıktı.

ŞİRKET KARLARI GERİLİYOR

Şirketlerden gelen bilançoların beklentilerin çok altında kalması ve önümüzdeki dönemde tablonun çok daha kötü olacağı beklentisi birçok şirketin hissesini dip seviyeye çekti. Sony, Toyota gibi dünya devi şirketlerin hisselerinde gelen satışlar borsaları da deyim yerindeyse taban seviyesine çekti. ABD borsalarının vadeli piyasada dip seviyeye gerilemesi Avrupa borsalarını da yüzde 10 aşağıya çekti. Avrupa borsaları yüzde 2 gerilerken, yüzde 5'in üzerinde değer kaybeden İMKB ise bugün sert düşüşe tam olarak ayak uyduramadı. Buna rağmen endeks 23 bin puanı gördü.

CARRY-TRADE'LER KAPATILIYOR

Piyasalarda bugün yaşana sıkıntını en önemli nedeni carry-trade pozisyonlarının kapatılıyor olması ve ABD Hazine bonolarına talep artması. Dünyadaki bütün fonlar hazine bono alıyor. Ödeme garantisi olduğu için herkes ABD Hazinesi'ni kağıtlarına koşuyor.

EN GÜVENLİ LİMAN ABD HAZİNESİ

Altın, petrol gibi emtialarda kaybetme riski arttığı için dünyada giderek azalan likidite en güvenli limana yöneliyor. Dünyada her ciddi kriz döneminde ABD Hazine bonoları sığınılacak liman olarak görülüyor.

Bu arada altın fiyatları ise bugün yüzde 3.70 düşerek 694 dolara geriledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi