Borsa'da müthiş yükseliş

ABD'nin yeni Başkanı Obama'nın son 50 yılın en büyük kamu altyapı programını başlatacağını açıklaması, piyasalara büyük moral verdi. Aynı anda Çin'in ekonomiyi canlandırmak için 22 milyar dolarlık demiryolu yatırımı gerçekleştireceğini duyurması ve ABD ot

Borsa'da müthiş yükseliş

ABD'nin yeni Başkanı Obama'nın son 50 yılın en büyük kamu altyapı programını başlatacağını açıklaması, piyasalara büyük moral verdi. Aynı anda Çin'in ekonomiyi canlandırmak için 22 milyar dolarlık demiryolu yatırımı gerçekleştireceğini duyurması ve ABD otomotiv sektörüne yönelik teşvik haberleri de yükselişin hız kazanmasını sağladı.

Asya'da Nikkei Borsası yüzde 5.2 oranında değer kazanırken, Hong Kong Borsası yüzde 8.6 ve Güney Kore Borsası da yüzde 6.9 gibi önemli oranda değer kazandı.

Avrupa'da da endeksler güne hızlı bir yükselişle bşladı. İngilte'den Almanya'ya kadar tüm borsalarda yüzde 5-6 aralığında yükselişle izleniyor.

YTL YÜKSELİYOR

Öte yandan uluslararası borsalarda işlem gören YTL/dolar paritesinde de rüzgar Türk Lirası'ndan yana esiyor. Cuma günü 1.5860 YTL seviyesinden kapanan dolar, yurtdışı işlemlerde 1.5615 YTL'ye kadar gerilemiş görünüyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler