Borsada çarpıcı yükseliş!

Piyasalar haftanın ilk gününe mutlu girdi. Yurtiçinde açıklanan olumlu verilerle borsa 70 bin sınırına dayandı. Dolar 2,05 TL'den 2.0315 TL'ye kadar düştü.ABD Kongresi’nde gerçekleşecek Suriye’ye müdahale oylaması öncesi borsa haftanın ilk işlem gününde b

Borsada çarpıcı yükseliş!

Piyasalar haftanın ilk gününe mutlu girdi. Yurtiçinde açıklanan olumlu verilerle borsa 70 bin sınırına dayandı. Dolar 2,05 TL'den 2.0315 TL'ye kadar düştü.

ABD Kongresi’nde gerçekleşecek Suriye’ye müdahale oylaması öncesi borsa haftanın ilk işlem gününde büyük bir yükselişle 70 bin sınırına dayandı. Geçtiğimiz haftanın son gününde ABD için zayıf gelen istihdam verileriyle toparlanan borsa şu dakikalarda yüzde 3,20 artarak  69 bin 400 puana geldi.

SANAYİ VERİLERİ VE HAZİNE İHALELERİ YÜKSELTTİ

Borsanın yükselişinde birçok faktör rol oynadı. Temmuz ayı sanayi verilerinde yaşanan aylık yüzde 4,6 artış beklentileri aşınca piyasada atmosfer iyice yumuşadı. Bugün gerçekleştirilen iki hazine ihalesinde, 5 yıllık kağıtta basit faiz oranı yüzde  9,47 bileşik faiz oranı da yüzde  9,69  oranında kalınca borsa üstündeki faiz baskısı azaldı.

DOLAR DÜŞTÜ

ABD’de geçen hafta gelen zayıf istihdam verileri ile ABD Merkez Bankası Fed’in varlık azaltımını erteleyebileceği düşüncesi de doları düşürdü. Haftaya 2.05 TL’de başlayan dolar piyasalar kapanırken şu dakikalarda 2.0315 TL’ye kadar geriledi. Öte yandan Suriye’ye müdahale gerilimi ile 117 dolara kadar yükselen Brent petrol fiyatları da 114 dolara geri çekilince piyasalar rahat bir nefes almış oldu.

TEPKİ ALIMLARI GELDİ

İntergral Menkul Değerler Araştırma Müdürü Egemen Candır son zamanlarda yabancı raporlarda Türkiye’nin potansiyeli hakkında olumlu yazılar yazılmasının piyasanın tepki alımları ile karşılaşmasına sebep olduğunu belirtti. Candır "yabancı takasında meydana gelen azalmanın yüzde 62 seviyelerinde kalması da bunun göstergelerinden birisi. Ayrıca yüzde 10,50’den yüzde 9,30 seviyelerine gelen gösterge tahvil faizlerindeki gevşeme de bunu teyit eder boyutta." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler