Borsa yükselişe geçti

Avrupa hükümetlerinin bankalarda hisse karşılığında sermaye yardımı planları ile global finansal sistemin olası bir çöküşten kurtarılması sonucu dün ABD borsaları yüzde 11'in üzerinde yükseliş gerçekleştirdi. Bugün Asya borsalarında yüzde 13'e varan artış

Borsa yükselişe geçti
Avrupa hükümetlerinin bankalarda hisse karşılığında sermaye yardımı planları ile global finansal sistemin olası bir çöküşten kurtarılması sonucu dün ABD borsaları yüzde 11'in üzerinde yükseliş gerçekleştirdi.

Bugün Asya borsalarında yüzde 13'e varan artışlar görülürken, Avrupa borsalarında ve İMKB'de de benzer bir seyir bekleniyor.

Dolar tarafında ise içeride hızlı bir düşüş görülüyor. Dolar bankalararası piyasada ilk işlemlerin ardından 1.36 sınırına kadar geriledi. Dolar dün serbest piyasa kapanışında 1.3975 seviyesinde bulunuyordu.

ABD'DE NE OLDU?

ABD borsalarında tarihi bir gün yaşandı. Tüm borsalar puan bazında en büyük günlük yükselişini yaşarken, Dow Jones 936 puan, S&P 500 104, Nasdaq da 195 puan yükseldi. Her üç endeks de yüzde 11'in üzeinde değer kazandı.

Dow Jones yüzde 11.1 artışla 9 bin 387 puana, S&P 500 yüzde 11.6 artışla 1003 puana, teknoloji endeksi Nasdaq da yüzde 11.8 artışla 1844 puana tırmandı.

Borsalarda özellikle finans hisselerine çok kuvvetli alımlar gelirken, uzmanlar hükümetlerin global finansal piyasalardaki güveni tekrar sağlamak için zor durumdaki bankalara nakit kaynak aktarımı taahhüt etmelerinin piyasaları coşturduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler