Borsa tepe-taklak!

ABD'de açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesinin ardından Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksinin düşüşü banka hisseleri öncülüğünde ivme kazandı. Sabah saatlerin de 1.9310 olan dolar, FED'in varlık alımlarını azaltacağı endişelerinin artmasıyla

Borsa tepe-taklak!

ABD'de açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesinin ardından Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksinin düşüşü banka hisseleri öncülüğünde ivme kazandı. Sabah saatlerin de 1.9310 olan dolar, FED'in varlık alımlarını azaltacağı endişelerinin artmasıyla 1.9411'ün üzerinde çıktı.

Güne dengeli başlayan ve en yüksek 76.041,51 puanı gören BIST 100 endeksi, küresel faizlerdeki yükselişin etkisiyle düşüşe geçerek, ABD verilerini beklemeye başladı. ABD verilerinin beklentilerden iyi gelmesiyle ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 2,80 seviyesinin üzerini görürken, faizlerdeki yükselişten olumsuz etkilenen banka hisseleri de satış baskısı altında kaldı. Banka hisseleri dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 2,5 oranında değer kaybederken, BIST 100 endeksi de yaklaşık yüzde 2 oranında düşüşle 74.148,15 puana kadar geriledi.

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizinin ABD verileriyle yüzde 9,15'ten yüzde 9,32'ye yükselmesi, satışların banka hisselerinde yoğunlaşmasına neden olurken, endeksin 75.000 desteğinin kırılmasıyla da satışların genele yayıldığı görüldü. Bu dakikalarda Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinin 278'i dünkü kapanışa göre düşüş kaydederken, yükselen hisse senedi adedi 70 oldu.

Analistler, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişin küresel hisse senedi piyasalarını olumsuz etkilemeye devam edebileceğini belirterek, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yüzde 2,75 seviyesinin üzerinde yüzde 2,88 seviyesinin direnç olarak izleneceğini kaydediyor. ATeknik olarak BIST 100 endeksinin 74.000 desteği üzerinde tutunmaya çalıştığını ifade eden analistler, bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece dar banttaki dalgalı hareketin devam edebileceğini tahmin ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi