Borsa fena çakıldı, dolar uçtu

BORSA: İMKB Ulusal 100 endeksi günü yüzde 6.03 düşüşle 26 bin 210 puandan tamamladı. DOLAR: Kur bir ara 1.56'nın üzerini test etti, sonrasında 1.5550 TL seviyelerinde dengelendi.  Güne keyifsiz bir seyirle başlayan piyasalardaki bozulma ikinci yarı ile bi

Borsa fena çakıldı, dolar uçtu

BORSA: İMKB Ulusal 100 endeksi günü yüzde 6.03 düşüşle 26 bin 210 puandan tamamladı.

DOLAR: Kur bir ara 1.56'nın üzerini test etti, sonrasında 1.5550 TL seviyelerinde dengelendi. 

Güne keyifsiz bir seyirle başlayan piyasalardaki bozulma ikinci yarı ile birlikte keskinleşti. Wal Mart'ın dördüncü çeyrek gelir tahminini düşürmesi ile hem yurtdışı borsalar hem de İMKB hızla gerilerken, dolar ise yükselişe geçti.

Wal Mart haberi geldiği sırada yüzde 2 civarında ekside seyreden borsada kayıp bir anda yüzde 4'e çıkarken, dolar 1.55'in üzerine yükseldi. Borsa günü   yüzde 6.03 düşüşle 26 bin 210 puandan tamamlarken, dolar ise 1.5550 TL'ye tırmandı.

İMKB'deki genel kötü hava içerisinde yurtdışının büyük payı olduğunu hatırlatan uzmanlar, dışarı ile paralel seyrin devam ettiğini belirtiyor. Ancak Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleşen yeni gözaltılar ile iç siyasetin ısınmasının da İMKB'deki düşüş üzerinde etkili olduğu ifade ediliyor. Özellikle ikinci seansta Ankara'dan gelen sürpriz buluşma haberleri piyasadaki gerginliği artırdı ve borsadaki düşüşü de hızlandırdı.

BORSADA KRİTİK SEVİYE 26 BİN 200

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, İMKB'nin son bir ay içerisinde dünyanın en çok kazandıran üçüncü borsası olduğunu kaydederek, "hızlı yaşanan yükseliş sonrası kâr realizasyonları da etkili oluyor" dedi. Borsadaki düşüşün 26 bin 200 desteğine kadar devam edebileceğini belirten Uskuay, "Buradan tepki gelebilir. Ancak 26 bin 200'ün de altına inersek düşüş hız kazanabilir" diye konuştu.

Yapı Kredi Portföy Yöneticisi Serdar Orman, Ergenekon operasyonuna ilişkin gelişmelerin piyasada tedirginliği artırdığını ve satış dalgasını hızlandırdığını söyledi. Orman, "Genelkurmay'ın Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı görüşme piyasada bir miktar heyecan yarattı ve aşağı doğru satış baskısını hızlandırdı. Bundan sonra yurtrdışı verilerini takip etmeye devam edeceğiz. Bu satış dalgası teknik olarak 25000 seviyesinin üzerine 25300 puana kadar devam edebilir gibi görünüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi