Borsa düştü dolar tepetaklak!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl bitmeden tahvil alımlarını azaltabileceğini açıklamasıyla piyasalarda başlayan sarsıntı sürüyor. Merkez Bankası'nın dolara müdahalesine rağmen borsa kapanışa doğru sert bir düşüşle 70 binli rakamlara kadar geriledi.Dola

Borsa düştü dolar tepetaklak!
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl bitmeden tahvil alımlarını azaltabileceğini açıklamasıyla piyasalarda başlayan sarsıntı sürüyor.
 
Merkez Bankası'nın dolara müdahalesine rağmen borsa kapanışa doğru sert bir düşüşle 70 binli rakamlara kadar geriledi.Dolar da tarihinde ilk kez 1.95 TL'nin üzerine çıkarak önce 1.9540 TL ile rekor tazeledi.
 
ABD tahvil faizlerindeki yukarı harekete paralel Türkiye'de 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 9'u aşarken, yurtdışı piyasalarda bozulmanın hızlanmasıyla dolar 1.95 TL'yi de aşarak 1.9580 TL ile yeni tarihi zirvesine çıktı. Avrupa borsalarında yüzde 2'ye varan kayıplar yaşanırken
 
Borsa İstanbul, bankalar öncülüğünde yüzde 3.37 düştü. Gün içinde 70.093 puana kadar inen BIST 100 Endeksi günü 70.640 puanla yılın en düşük kapanış rakamından tamamladı. Bankacılık Endeksi ise yüzde 4.6 geriledi.
 
ABD tarafında Fed'in önümüzdeki dönemde tahvil alımlarını azaltacağı, öte yandan Çin'deki ekonomik ve finansal istikrara ilişkin endişeler piyasalarda bozulmayı hızlandırdı. Çin'de bankalar arası fonlama maliyetlerindeki yüksek ve volatil seyir, bu ülkedeki yetkililerin girişimde bulunabilecekleri konusunda piyasada tedirginliğe neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi