Borsa coştu, krizi unutturdu

ABD'nin yeni başkanı Obama daha koltuğa oturmadan piyasaları coşturmayı başardı.

Borsa coştu, krizi unutturdu

ABD'nin yeni başkanı Obama daha koltuğa oturmadan piyasaları coşturmayı başardı. ABD´de yeni başkan Barack Obama´nın bugün Kongre temsilcileriyle görüşmesi beklenirken açıklanacak teşvik planı da şekilleniyor. Wall Street Journal´ın haberine göre iki yıl için 775 milyar dolar olacak teşvik paketinde 300 milyar dolarlık vergi indirimi yer alacak. İndirimlerden hem bireyler hem şirketler yararlanacak.

Şirketler ise geçen yıl ve bu yıl yazacakları zararları geriye dönük olarak 5 yıl için kalan vergi borçlarından düşebilecekler. Gazeteye paket şirketlerin yatırım yapmalarını ve istihdam yaratmalarını destekleyecek. Bir yıl boyunca işçi çıkarmayan ya da yeni alım yapan şirketlere 40-50 milyar dolar destek sağlanacak.

Obama´nın bu önerileri sürpriz etkisi yarattı, tüm borsalar hızla yükselişe geçti.

Dolar, euro karşısında hızla yükselerek yüzde 1.68 artışla 1.36 seviyesine ulaştı. İç piyasada ise hafif gerileyen dolar 1.52 TL'den satılıyor. Paritedeki geri çekilmenin etkisiyle yüzde 1.67 oranında gerileyen euro ise 2.09 TL'den satılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler