Borsa çıktı, Dolar düştü

Özellikle borsaya çok hızlı alımlar gelirken endeks günü yüzde 9.88 artışla 24 bin 137 puandan noktaladı. Dolar ise 1.60 YTL'nin altına geldi. Dolar kuru YTL karşısında yüzde 2.93 düşüşle 1.5900 YTL'ye indi. Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren uzmanlar,

Borsa çıktı, Dolar düştü

Özellikle borsaya çok hızlı alımlar gelirken endeks günü yüzde 9.88 artışla 24 bin 137 puandan noktaladı.

Dolar ise 1.60 YTL'nin altına geldi. Dolar kuru YTL karşısında yüzde 2.93 düşüşle 1.5900 YTL'ye indi.

Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren uzmanlar, ekonomisine yönelik olumlu beklentilerle birlikte yurtdışı borsaların yükselişe geçtiğini ve bu durumun İMKB'yi de etkilediğini belirtiyor. Ayrıca yurtiçinde yeni ekonomik önlemler paketi ve anlaşmasına ilişkin beklentiler de yükselişin hız kazanmasını sağlıyor.

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, yükselişin arkasında tek bir sebebin olmadığına dikkat çekti.

Uskuay, "IMF ile yeni anlaşma haberleri, Citigroup'un kurtarılması, 'ın 'da yaptığı açıklamaların ardından ekonomik önlem paketi heyecanı... Bunlarla birlikte yükseldik. Ancak geniş bir katılım yok. Biraz da sert yaşanan düşüşe karşı tepki hareketi oldu. Bu hareket 25 bine kadar sürebilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi