Borcu olanlar bu habere dikkat!

Adalet Bakanlığı, son dört yılda, icralık borcunu ödeme taahhüdünde bulunup ödemeyen 1 milyon 20 bin kişiye dava açıldığını duyurdu. 71 bin kişi ise, bu davalar sonrasında hapse girdi.Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün, İ

Borcu olanlar bu habere dikkat!

Adalet Bakanlığı, son dört yılda, icralık borcunu ödeme taahhüdünde bulunup ödemeyen 1 milyon 20 bin kişiye dava açıldığını duyurdu. 71 bin kişi ise, bu davalar sonrasında hapse girdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün, İcra ve İflas Kanunu'ndaki "taahhüdü ihlal" suçuyla ilgili soru önergesini yanıtladı.

Bakan Ergin'in verdiği bilgiye göre, 2009 yılından bu yana, icradaki borcu için verdiği ödeme taahhüdünü yerine getirmeyen 1 milyon 20 bin 552 kişiye dava açıldı.

Basının haberine göre; 525 bin 320 borçlu, hapis cezasına çarptırıldı. Bunların 70 bin 926'sı ise cezaevine girdi.

Halen 41 bin 595 dosyayla ilgili süreç de mahkemelerde devam ediyor.

Bakan Ergin, taahhüdü ihlal suçlarına verilen hapis cezasının, İcra ve İflas Kanunu tasarısını gözden geçiren Bilim Komisyonu'nca yeniden değerlendirileceğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler