Borçlanma yükünde tarihi dip noktadayız

Fitch'ten sonra Moody's'in de not adımı atacağına yönelik beklentiler artınca Türkiye'nin borçlanma yükünde tarihi dip nokta geldi. Özal, Erdoğan'a hükümetler döneminde 27 yıllık faiz oranları şöyle:10 yıl önce yüzde 96'larda dolaşan gösterge tahvilin fai

Borçlanma yükünde tarihi dip noktadayız

Fitch'ten sonra Moody's'in de not adımı atacağına yönelik beklentiler artınca Türkiye'nin borçlanma yükünde tarihi dip nokta geldi. Özal, Erdoğan'a hükümetler döneminde 27 yıllık faiz oranları şöyle:

10 yıl önce yüzde 96'larda dolaşan gösterge tahvilin faizi dün yüzde 6.74'e kadar düştü.
 
Yıllardır faizle mücadele eden Türkiye, tarihi günler yaşıyor. Türkiye'nin kriz yıllarında yüzde 160'lara dayanan borçlanma yükü, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in yaptığı not artışının ardından aynı adımı diğerlerinin de atacağı yönündeki beklentiler nedeniyle tarihi dip noktayı gördü. Gösterge tahvilin bileşik faizi dün tarihi dip nokta olan yüzde 6.74'e kadar geriledi. 
 
Uzmanlar faizdeki düşüşte Moody's'den gelebilecek not artırımının yanında Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam edeceği beklentisinin de etkili olduğunu belirttiler. Bu arada piyasalarda Moodys'e ilişkin beklentiler de arttı. 
 
Barclays Bankası, Fitch'in ardından Türkiye'nin kredi notunu ‘yatırım yapılabilir' seviyeye yükseltmeye en yakın derecelendirme kuruluşunun Moody's olduğunu belirtti. Banka gelecek 5-6 ayda not artışının gelebileceğini kaydeti. ABD'de iş dünyasının nabzını tutan Wall Street Journal Gazetesi de Fitch'in not artırımı kararının ardından Moody's'ten de not artırımı kararı gelebileceğini yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi