Boğaziçi Davos' a rakip olacak

‘Yeni Ortaklıklar ve Komşularla Güven Odaklı İlişkiler, Bölgesel Değişim ve Kalkınma’ ana temasıyla gerçekleşecek zirvenin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapanışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak. 41 ülkeden işadamı ve üst düzey bürokratın k

Boğaziçi Davos' a rakip olacak

‘Yeni Ortaklıklar ve Komşularla Güven Odaklı İlişkiler, Bölgesel Değişim ve Kalkınma’ ana temasıyla gerçekleşecek zirvenin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapanışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak. 41 ülkeden işadamı ve üst düzey bürokratın katılacağı zirveye İsrail davet edilmedi. Zirvenin Eş Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Basın Sözcüsü Emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir, Boğaziçi Zirvesi’nin İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen World Economic Forum (WEF) toplantılarına rakip olmasını umduklarını söyledi.

Ticaret hedefimize uygun

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı ve UİP Eş Başkanı Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi: “Geçen yıl 15 ülkeden katılımcı zirveye gelmiş. 14 başlıkta 75 ticari anlaşma yapılmış. İkinci zirveye 41 ülkeden işadamı ve bürokrat katılıyor. Böyle bir coğrafyadaki katılımcı kitlesi bizim ihracatımızın da ana hedef kitlesidir. Dış ticaret, finansman, bilişim, enerji ağırlıklı sektörleri ele alacağız.”

Emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir ise, “UİP yaptığı çalışmalar ve düzenlediği konferans ve zirvelerle Davos’taki forumları aratamayacak bir düzeyde olacak. ‘Davos bize rakip olacak’ diyebilirim” dedi.

First lady’ler bölgesel kalkınmada kadının rolünü tartışacak

BOĞAZİÇİ Zirvesi’nde 24 Kasım’da ‘Bölgesel Kalkınmada Kadının ve Kadın Girişimciliğinin Artan Önemi’ başlıklı bir oturum gerçekleşecek. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in başkanlık edeceği bu oturama, “Mehriban Aliyev, Emine Erdoğan, Suudi Arabistan Prensesi Amira Al Taweel, Katar Vakfı Başkanı Nasser Al Missned, yazar Elif Şafak, Kenize Murad gibi

isimler katılacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi