Binlerce memur yeni yıla gülerek girmed!

275 bin sağ­lık ça­lı­şa­nı­na ma­aş pro­mos­yo­nu için Zi­ra­at Ban­ka­sı ile 5 yıl­lık 2 bin 375 Türk Li­ra­sı­’na an­la­şan Me­mur Se­n’­e tep­ki gel­di. Sağ­lık ça­lı­şa­nı­na da­ha yük­sek ma­aş pro­mos­yo­nu ve­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ne dik­kat çe­k

Binlerce memur yeni yıla gülerek girmed!

275 bin sağ­lık ça­lı­şa­nı­na ma­aş pro­mos­yo­nu için Zi­ra­at Ban­ka­sı ile 5 yıl­lık 2 bin 375 Türk Li­ra­sı­’na an­la­şan Me­mur Se­n’­e tep­ki gel­di. Sağ­lık ça­lı­şa­nı­na da­ha yük­sek ma­aş pro­mos­yo­nu ve­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ne dik­kat çe­ken Türk Sağ­lık-Sen, “Ma­aş zam­mın­dan son­ra pro­mos­yon­da da me­mu­ru dü­şük üc­re­te mah­kum et­ti­ni­z” eleş­ti­ri­sin­de bu­lun­du.

Hü­kü­me­te ya­kın­lı­ğıy­la eleş­ti­ri­len Me­mur-Se­n’­e bağ­lı Sağ­lık-Sen'in yap­tı­ğı pro­mos­yon an­laş­ma­sın­da ka­mu ça­lı­şan­la­rı­nı ko­ru­ma­dı­ğı ra­kam­la­ra da yan­sı­dı. Kay­se­ri Er­ci­yes Üni­ver­si­te­sin­de yet­ki­li Türk Eği­tim-Sen ve Türk Sağ­lık-Sen şu­be­le­ri, 4 bin 651 per­so­nelin yıl­lık 783 li­ra­lık pro­mos­yon al­ma­sı­nı sağ­la­dı. Ban­ka­ya ya­tı­rı­lan ma­aş­lar ne­de­niy­le 3 yıl­lı­ğı­na tek se­fer­de 2 bin 350 li­ra öde­ne­cek.

Sağ­lık-Sen ise ka­mu ban­ka­sı Zi­ra­at ile 275 bin ça­lı­şan için yıl­lık 475 li­ra, 5 tak­sit ha­lin­de top­lam­da 2 bin 375 li­ra al­ma­sı için im­za at­tı. Türk Sağ­lık Sen Baş­ka­nı Ön­der Kah­ve­ci bu he­sap­la­ma­la­ra gö­re sağ­lık ça­lı­şa­nı­na yıl­lık bin li­ra pro­mos­yon ve­ril­me­si ge­rek­ti­ği­nin al­tı­nı çiz­di.

Sağ­lık-Se­n’­in me­mur adı­na at­tı­ğı im­za­nın bir re­za­let ol­du­ğu­nu ifa­de eden Kah­ve­ci, "Çün­kü pro­mos­yon an­laş­ma­sın­da ki­şi sa­yı­sı ne ka­dar ar­tar­sa ça­lı­şa­nın ala­ca­ğı pa­ra­da o öl­çü­de art­mak­ta­dır. Top­lu söz­leş­me­de ol­du­ğu gi­bi pro­mos­yon iha­le­sin­de de fe­la­ke­te, re­za­le­te ne­den ol­muş­lar ve ça­lı­şa­nın hak­kı­nı yi­ne çar­çur ede­rek iha­net et­miş­ler­dir. Ba­kan­la pin­pon oy­na­ma­yı, ma­kam oda­la­rın­da çay iç­me­yi sen­di­ka­cı­lık zan­ne­di­yor­la­r” de­di.

Me­mur-Sen 2014’te me­mur ma­aş­la­rı için hü­kü­me­tin ilk tek­li­fin­den da­ha dü­şük olan sey­ya­nen 123 li­ra­yı ye­ter­li bu­lup im­za ata­rak 3 mil­yo­nu aşan me­mu­ru enf­las­yon kar­şı­sın­da ez­dirmiş­ti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler