Benzin açıklaması twitter'dan...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de akaryakıt dağıtım şirketlerinin kârı, Avrupa ülkelerindeki ortalamaya oranla daha yüksek" dedi.Türkiye'de akaryakıt rafineri çıkış fiyatının komşu piyasalara göre daha yüksek olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Akarya

Benzin açıklaması twitter'dan...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de akaryakıt dağıtım şirketlerinin kârı, Avrupa ülkelerindeki ortalamaya oranla daha yüksek" dedi.

benzin_aciklama_twitter.jpg

Türkiye'de akaryakıt rafineri çıkış fiyatının komşu piyasalara göre daha yüksek olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Akaryakıt dağıtım şirketlerinin kârı; Avrupa ülkelerindeki ortalamaya oranla daha yüksek. Bu arada Türkiye'deki bayilerin kâr marjını da unutmamak lazım. Şunu hatırlatmak isterim ki bu ürünlerin fiyatları piyasada belirleniyor" ifadeleri yazdı. Şimşek, AK Parti iktidarında akaryakıt ürünlerinin vergi yükünün azaldığını ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi