BDDK izin verdi

Bankacılık Düzenlemeve Denetleme Kurumu (BDDK), TAİB Bank’ın çoğunluk hissesini satın alan PASHA Bank’a faaliyet izni verdi.BDDK, Azerbaycan’ın öndegelen özel yatırım və kurumsal bankası PASHA Bank’a, Aksoy Holding’e ait olan TAİB Bank’ın çoğunluk hissesi

BDDK izin verdi

Bankacılık Düzenlemeve Denetleme Kurumu (BDDK), TAİB Bank’ın çoğunluk hissesini satın alan PASHA Bank’a faaliyet izni verdi.

BDDK, Azerbaycan’ın öndegelen özel yatırım və kurumsal bankası PASHA Bank’a, Aksoy Holding’e ait olan TAİB Bank’ın çoğunluk hissesinisatın alması için izin verdi.

PASHA Bank Yönetim Kurulu, Türk bankacılık sektörüne giriş opsiyonlarını titizlikle değerlendirdikten sonra, TAİB Bank’ın çoğunluk hisselerinin satın alınması yoluyla Aksoy Holding ile ortaklık yapmaya karar verdi.

PASHA Bank'tan yapılan açıklamada, PASHA Bank Yönetim Kurulu'nun, Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan arasında artan ekonomik faaliyetlerden dolayı potansiyel müşterilerinin ihtiyaçlarına daha kolay cevap verebilmek için Türk bankacılık piyasasına girmeye karar verdiği belirtildi.

PASHA Bank CEO’su Farid Akhundov, "Aksoy Holding ile bu ortaklığa girme konusunda çok heyecan duyuyor ve Türk şirketleri ile yakın çalışabileceğimiz için sabırsızlanıyoruz. Türk piyasasının Azerbaycan, Gürcistan ve bölgedeki diğer ülkelerde yatırım fırsatları arayan küçük ve orta ölçekli girişimciler için büyük potansiyel arz ettiğini düşünüyoruz. Aynı şekilde yerel projelerin potansiyelinden faydalanmak isteyen Azeri yatırımlarının da Türkiye’ye getirilmesine aracılık etmek istiyoruz" dedi.

Aksoy Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Batu Aksoy da, "PASHA Bank ile ortaklık kurmaktan ve bu sefer de Türk bankacılık sektörüne, özellikle Azerbaycan’dan, yeni bir doğrudan yabancı yatırımcı getirmekten dolayı son derece gurur duyuyoruz. Ortaklığımızın hem Türkiye’de hem de bölgede büyümek isteyen işletmeler için başarılı ve sağlam temelleri olan bir niş bankacılık platformu sunacağına dair inancımız tamdır" dedi.

"PASHA" Grup bankası olarak 2007 yılında kurulan PASHA Bank, Azeri devletinin petrol dışı sektörlerin ağırlığının arttırılması hedefi doğrultusunda sözkonusu sektörlerde büyüyen şirketlere hizmet verme stratejisi ile kuruldu.

Aksoy Holding, Petrol ve Enerji, Turizm ve Gayrimenkul, Uluslararası Ticaret ve Bankacılık olmak üzere 4 sektörde faaliyet gösteriyor. Grubun şirketleri arasında Turcas Petrol, Shell & Turcas Petrol, RWE & Turcas Elektrik Üretim, Conrad İstanbul Hotel, Aksoy Middle East Company ve TAİB Bank bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler