Bayramoğlu 'zibidi' kimlere dedi?

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Hemşin'de katıldığı Kentsel Dönüşüm Projesi toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Milletvekili Bayramoğlu, Çay Kanunu Tasarısı ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Tasarıyı 3 büyük çay ülkesi Hindis

Bayramoğlu 'zibidi' kimlere dedi?

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Hemşin'de katıldığı Kentsel Dönüşüm Projesi toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Milletvekili Bayramoğlu, Çay Kanunu Tasarısı ile ilgili sert açıklamalar yaptı.

Tasarıyı 3 büyük çay ülkesi Hindistan, Sri Lanka ve Kenya'nın İngilizce'ye çevirerek faydalanma yolunu seçtiklerini ancak Rize'ye bunun önemini anlatamadıklarını söyledi. "Er veya geç çay kanununa geleceksiniz hepiniz" diyen Ali Bayramoğlu, şöyle konuştu:

"Faydasını o zaman anlayacaksınız. Ama 3 tane, 5 tane zibidi, basını ele almak suretiyle, burada konuştu, dedikodusunu yaptı, beni her türlü yere soktu çıkarttı, 'çayı bilmem ne yapacak' dedi. Ben de topluma şunu anlattım; ben bu işi yapsam ne fayda olur kaybetsem ne zarar olur?"

İYİ NİYETLE SÖYLEDİ

Salondaki bir vatandaşın, "En başta milletvekili arkadaşınız Lütfi Çırakoğlu karşı çıktı ama" şeklindeki çıkışına ise Ali Bayramoğlu şöyle cevap verdi: "Çıkabilir. Ben de çıktığı zaman yurt dışındaydım. Geldim, kendisine söyledim. Onun için herkes ihtisası olduğu alanlarda konuşacak. O da art niyetli söylemedi. İyi niyetle söyledi; olayın nerelere gidebileceğini o anlamda değerlendiremedi. 130 senedir bu sistemi kullanan Hindistan, 120 senedir kullanan Sri Lanka, 90 senedir kullanan Kenya. Bu 3 tane büyük çay ülkesi, bizim hazırladığımız kanunun İngilizcesini bizden isteyerek kanunlarını bizim kanuna adapte etmeyi beceriyor, kendilerine faydalı olacağına inanıyor da bizim Rize'ye bunun faydalı olacağına inandıramıyoruz."

Olayın dedikodusu yapıldığında senin çözümün ne kardeşim? Sen ne öneriyorsun? Seninki daha iyiyse onu yapalım dediklerini anlatan Bayramoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç'e bunu diyorum hep. Ben karşıyım diyor. Peki, karşıysan sen ne öneriyorsun diyoruz. Ben karşıyım diyor. Bu konuda 130 saat çalışma yapıldı. O da o toplantılarda orada durdu. Söylüyoruz bu maddeye öneriniz var mı? Ben karşıyım diyor. Bir önerin var mı diyoruz. Karşıyım diyor yine. 130 saat, bu oyuncak değil. Ama bir türlü kanunun önemi anlaşılamadı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi