Bayram sonrası büyük tehlike kapıda: KRİZ!

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ABD'yi  uyararak borç krizin çözülmesini istedi. Jim Yong Kim "Tehlikeden birkaç gün(Türkiye'de bu bir kaç gün bayram) uzaktayız. Anlaşma sağlanmazsa dünya için felaket olabilir. Özellikle gelişmekte olan ülkeler etkilen

Bayram sonrası büyük tehlike kapıda: KRİZ!

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ABD'yi  uyararak borç krizin çözülmesini istedi. Jim Yong Kim "Tehlikeden birkaç gün(Türkiye'de bu bir kaç gün bayram) uzaktayız. Anlaşma sağlanmazsa dünya için felaket olabilir. Özellikle gelişmekte olan ülkeler etkilenecek" uyarısında bulundu.

Dünya Bankası'nın Washington'da gerçekleştirdiği yıllık toplantısında konuşan Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ABD'deki borç krizi yüzünden dünyanın felakete birkaç gün uzaklıkta olduğunu söyledi.

Dünya Bankası Başkanı Kim ABD'li politikacıları Perşembe gününe kadar anlaşmaları yönünde uyardı. Anlaşma çıkmaması halinde dünyaya bu durumun çok büyük darbe vuracağını belirten Kim "Eğer anlaşma çıkmazsa bu gelişmekte olan ülkelerde felaket yaratabilir. Gelişmiş ülkeler de bunun zararını görür" diye konuştu.   

PERŞEMBE GÜNÜ KRİTİK  

ABD eğer perşembe günü borç krizini çözemezse finans piyasalarından borçlanamayacak duruma gelecek. Bu durumun finans piyasaları yoluyla tüm dünyayı etkilemesi bekleniyor. ABD Başkanı Barack Obama bütçe tavanının 6 haftalık gibi kısa bir süre için artırılması önerisini redetmişti.

Borç tavanının yükseltilememesi ile birlikte ABD'de kamu kurumları 1 Ekim'den itibaren kapanmaya başlamış, yüzbinlerce işçi ücretsiz izine çıkarılmıştı.

ABD EKONOMİSİ HER HAFTA ERİYOR

ABD Hazine Bakanı Jack Lew kriz devam ettikçe her hafta ABD ekonomik büyümesinin yüzde 0.25'inin eridiğini belirtti. ABD ekonomisinin bu çeyrekte beklenenden düşük çıkması bekleniyor.

ABD'nin mevcut borç tavanı 16 trilyon 699 milyar dolarda bulunuyor. Bu tavana Mayıs ayında ulaşılmıştı.

Bir kaç gün öncesinde de ABD Bankası JP Morgan'ın patronu Jamie Dimon "Bu olay dünya ekonomisini öyle bir etkiler ki kimse anlamaz" açıklamasını yapmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler