Bayram öncesi ödemeleri başlıyor

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde de maaşları erken yatacak emekliler için, ilk ödeme bugün başlıyor.  Emekliler, bugünden itibaren cumaya kadar 3 gün boyunca tahsis numaralarının son rakamına göre maaşlarını alacaklar. Bugün tahsis

Bayram öncesi ödemeleri başlıyor

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde de maaşları erken yatacak emekliler için, ilk ödeme bugün başlıyor.  

Emekliler, bugünden itibaren cumaya kadar 3 gün boyunca tahsis numaralarının son rakamına göre maaşlarını alacaklar. Bugün tahsis numaralarının son rakamı 9,7 ve 5 olan emekliler maaşlarını alacak. Yarın ise son rakamı 1, 8 ve 6 olan emeklilere maaşları ödenecek. Cuma günü ise son rakamları 4, 2 ve 0 olan emekliler için ödeme günü olacak.

 21 BİN LİRA TOPLU ÖDEME

 Öte yandan intibak hesaplamaları sırasında maaşlarının eksik ödendiği tespit edilen emeklilere paraları toplu olarak ödenecek. Emekliler ne kadar süre eksik maaş almışlarsa, o paralar toplanarak, tamamı emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Yetkililer Ekim sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını belirtiyor.

Eksik maaş aldığı tespit edilen 2 bin 500 emekliye ödemeler yapılmaya başlıyor. Aylığı eksik yatırılanlardan ilk etapta işlemleri tamamlanan yaklaşık 850 kişiye toplam 2 milyon 455 bin lira fark ödenecek. Ödemeler incelendiğinde en düşük farkın 9.58 lira, en yüksek farkın da 21 bin 752 lira olduğu belirlendi.

SGK yetkilileri, "Yıllarca hatalı işlem nedeniyle eksik maaş alanlar olmuş. Bu durumda olan emeklilere intibak zammı dışında ekstra iyileştirme yapılmış olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi