Batum'da Türk günü etkinlikleri

 Trabzon horon ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte konuşan Gürcistan’ın Acaristan Özerk Bölgesi Gezi Yerleri Departmanı Müdürü Teimuraz Diasamidza, Trabzon ve Batum’un kardeş iki şehir olduğunu söyledi. İki şehrin turizm sektöründe işbirliği yapara

Batum'da Türk günü etkinlikleri

 Trabzon horon ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte konuşan Gürcistan’ın Acaristan Özerk Bölgesi Gezi Yerleri Departmanı Müdürü Teimuraz Diasamidza, Trabzon ve Batum’un kardeş iki şehir olduğunu söyledi. İki şehrin turizm sektöründe işbirliği yaparak Karadeniz Bölgesi’ne dünya genelinden turist çekebileceğini kaydeden Diasamidza, işbirliği teklifinde bulundu.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise törende yaptığı konuşmada, Acaristan ile Trabzon arasında iş adamları ve işletmeler arasında işbirliğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek “Bu fuarlar işletmelerimiz ve iş adamlarımız arasında iş birliklerini daha da üst seviyeler yükseltecektir. Batum’da fuar sektörünün gelişmesini diliyorum. Trabzon Dünya Ticaret Merkezi gibi bir merkeze Batum’un da kavuşmasını temenni ediyorum” dedi.

Hacısalihoğlu, fuarda ''Trabzon Günü'' kutlanmasının, iki dost ülke olan Gürcistan ile Türkiye arasındaki bağları daha da pekiştirdiğini söyledi.

Türkiye'den 19 firma ve odanın stand açtığı fuarda 70 Türk firmasının tanıtımının yapıldığını ifade eden Hacısalihoğlu, ''Aralarındaki kültürel, sanatsal ve ticari faaliyetleri sürdüren Gürcistan ile Türkiye'nin bu organizasyondaki birlikteliği, bizleri çok memnun etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Hacısalihoğlu, Teimuraz Diasamidze'ye, üzerinde isminin yazdığı 61 numaralı Trabzonspor forması verdi.

Daha sonra, Trabzon'dan gelen horon ekipleri, davul, zurna ve kemençe eşliğinde horon oynadılar. Horona Türk ve Gürcistan vatandaşları da eşlik etti.
Öte yandan ÇAYKUR içerisinde tüm ürünlerinin bulunduğu ve çay ikramı da yapılabilen tanıtım TIR'ıyla fuarda yer aldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi