Başbakan'dan faiz yorumu!

Borsa İstanbul'un ilk gongunu çalan Başbakan Erdoğan, yüzde 6'lık mevcut faiz oranını yüksek gördüklerini belirterek "Temenni ediyorum ki, kısa zamandabunu da daha da düşürmek suretiyle özellikle faiz baskısınıbu ülkenin tüketicileri üzerinden kaldırmış o

Başbakan'dan faiz yorumu!

Borsa İstanbul'un ilk gongunu çalan Başbakan Erdoğan, yüzde 6'lık mevcut faiz oranını yüksek gördüklerini belirterek "Temenni ediyorum ki, kısa zamandabunu da daha da düşürmek suretiyle özellikle faiz baskısınıbu ülkenin tüketicileri üzerinden kaldırmış olalım" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarı döneminde faiz oranlarında da tarihi düşüşler yaşandığını belirterek, ''Yüzde 63'ten aldığımız faizleri şu anda yüzde 6'lara kadar çekmiş durumdayız. Tabii ben bu yüzde 6'yı da fazla görüyorum, bunu da söyleyeyim. Ben yüzde 6'lık faizin de bir baskı olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Temenni ediyorum ki, kısa zamanda bunu da daha da düşürmek suretiyle özellikle faiz baskısını bu ülkenin tüketicileri üzerinden kaldırmış olalım'' dedi. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda İstanbul'un dünyanın en önemli 10 finans merkezinden biri olması yolunda, en önemli kurumlardan biri olacak Borsa İstanbul'un faaliyete başlaması dolayısıyla İstinye'deki merkezinde gong töreni düzenlendi.


Törende konuşan Erdoğan, hafta başında 2012 yılının 4. dönemi ve tamamına ilişkin büyüme rakamlarının açıklandığını belirterek, Türkiye ekonomisinin, yıllık yüzde 2,2 oranında büyüme kaydettiğini ve gerek AB ortalamasının gerek tek tek büyük Avrupa ekonomilerinin çok çok üzerinde bir gelişme kaydettiğini anlattı. Erdoğan, 2002 yılında görevi devraldıklarında Gayri Safi Milli Hasıla'nın 230 milyar dolar seviyesinde olduğunu ifade ederek, istikrar ve güven ortamı sayesinde, bu rakamın üç kattan fazla artış gösterdiğini ve 786 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.

KREDİ NOTUNDA GİZİ HESAP VAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elde edilen başarıyı sadece kredi notlarıyla ölçmediklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Kredi notlarına da pek önem vermiyorum onu da söyleyeyim. Çünkü orada gizli bir hesap var ve gizli bir ideoloji yatıyor. Açık, net, adil bir şey asla ortaya konmuyor. Eğer adil olan ortaya konsa, şu anda BB falan olmayız. Oralarda dönenleri gayet iyi biliyorsunuz. Türkiye'nin gerçek durumu bu değil. Kredi notları boyutuyla da Türkiye'nin notunu yine istemeye istemeye de olsa arttırıyorlar. Onlara kalsa düşürecekler. Aman batan, biten ülkelere bakıyorsunuz derecelerini artıyorlar. Nasıl oluyor, ben anlamakta zorlanıyorum. Herhalde matematik bilmiyorum. İstatistiki noktada, değerlendirmelerde herhalde biraz zayıfız.''

İSTANBUL NEW YOK, LONDRA GİBİ OLACAK
Erdoğan, ''Bu tarihi ana şahitlik etmenin heyecanı ve memnuniyeti içindeyim. Gerçekten gönül dünyam şu anda çok coşkulu, çünkü böyle bir adımı atıyoruz. Özellikle logosuyla da çok farklı bir Borsa İstanbul var. Bir tarafsa Asya diğer tarafta Avrupa kıtası. Her ikisini de görüyoruz. Ortada boğazın engin sularını izliyoruz. Borsa İstanbul'u sadece logosuyla yaşamayacağız, içindeki hareketliliğiyle de yaşamaya devam edeceğiz'' diye konuştu.
Erdoğan, Borsa İstanbul'un, bu güç birliğinin, bu yeni dönemin İstanbul'u finans merkezi yapma hedefini çok ciddi şekilde güçlendireceğine inandığını belirterek, ''New York gibi Tokyo gibi Londra gibi İstanbul'un da finans merkezi olma vasfını, bu güçlü borsa ile perçinleyeceğini umuyorum'' dedi.
Başbakan Erdoğan gongu çalarken, ''Borsa İstanbul'un tüm iktisadi hayatımızın en önemli noktası olarak şu anda gongunu çalıyoruz'' dedi.
Törende daha sonra Boğaziçi köprülerinden dalgalandırılan Borsa İstanbul'un bayrakları ile seans salonunda başlayan işlemlerden görüntüler katılımcılara ekrandan kısa süre gösterildi.

Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda İstanbul'un dünyanın en önemli 10 finans merkezinden biri olması yolunda, en önemli kurumlardan biri olacak Borsa İstanbul AŞ'nin faaliyete başlaması dolayısıyla İstinye'deki merkezinde gong töreni düzenlendi.
Başbakan Erdoğan'a konuşmasının ardından Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan plaket takdim etti.
Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra borsanın seans salonuna geçerek, borsa çalışanlarıyla sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler