Bankadaki paranızı alın

 Bankalarla vatandaşlar arasında sorunlara yol açan hayat sigortası, tüketiciye iade ediliyor. Kredi borcunuz bittikten sonra ödediğiniz hayat sigortası primlerinizi bankanızdan iade alabilirsiniz. Bu sigortaları birçok banka zorunlu tutarken, bazıları da

Bankadaki paranızı alın

 

Bankalarla vatandaşlar arasında sorunlara yol açan hayat sigortası, tüketiciye iade ediliyor. Kredi borcunuz bittikten sonra ödediğiniz hayat sigortası primlerinizi bankanızdan iade alabilirsiniz. Bu sigortaları birçok banka zorunlu tutarken, bazıları da habersizce imza attırıyor. 1 yıldan kısa vadeli kredi çekenlere bile yıllık sigorta yapılıyor. 
 
DİLEKÇE YAZIN 
Hatta 13 aylık kredi çekenlere 2 yıllık sigorta yapılarak 11 ay fazladan para alınıyor. Şikayetvar.com'un avukatlarından Ramazan Aykış, "Kredi vadesinden fazla ödediğiniz sigorta ödemelerinizi bankanızdan geri alabilirsiniz" dedi. Aykış, bankaların sigorta uyanıklığını ve tüketicilerin haklarını şöyle açıkladı: "Bankalar tarafından zorunlu tutulan hayat sigortası, yıl bazında yapılmakta olup, 13 ay vade ile kredi çeken vatandaş 24 ay boyunca hayat sigortası primi ödemek durumunda bırakılmaktadır. Kredi borcu bittikten sonra da hayat sigortası primi ödemek durumunda bırakılmak ilgili kanun uyarınca haksız şarttır ve tüketici bu primleri iade alabilmelidir." Avukat Aykış, bunun için kredi borcu biten tüketicinin, bankaya başvurarak bu parayı talep etmesi gerektiğini söyledi. 
 
'SÖMÜRÜYE KARŞIYIZ'
Bankaların her fırsatta tüketiciden 'hizmet' karşılığı aldığı ücretlere karşı Meclis harekete geçti. Bankaların tüketiciden hesap işlem ücreti ve kredi kartı aidatı adı altında aldığı ücretlerle ilgili şikayetleri incelemek üzere kurulan Bankacılık Alt Komisyonu çalışmalarına başladı. Komisyon Başkanı Halil Ürün, "Biz bankacılığa düşman değiliz ama onların da haksız yere milleti sömürmesine karşıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi