Bankacılıkta Rekor Evlilik

Barclays'ten yapılan açıklamada, ABN Amro için 42.7 milyar Euro'su hisse senedi, 24.8 milyar Euro'su nakit olmak üzere 67.5 milyar Euro ödeme önerdikleri belirtildi.Barclays'in bu satın alma teklifi için Çin Kalkınma Bankası ile Singapur devlet yatırım aj

Bankacılıkta Rekor Evlilik

Barclays'ten yapılan açıklamada, ABN Amro için 42.7 milyar Euro'su hisse senedi, 24.8 milyar Euro'su nakit olmak üzere 67.5 milyar Euro ödeme önerdikleri belirtildi.

Barclays'in bu satın alma teklifi için Çin Kalkınma Bankası ile Singapur devlet yatırım ajansı Temasek'den 13.4 milyar Euro'luk yatırım desteği sağladığı kaydedildi.

Barclays'in teklifinin yükseltilmiş haliyle bile, Royal Bank of Scotland önderliğindeki bir Avrupalı bankalar grubunun ABN Amro için daha önce verdiği 71 milyar Euro'luk rakip teklifin altında kaldığına işaret eden gözlemciler, 80 milyar Euro'ya yakın bir rakama çıkmadıkça İngiliz bankasının amacına ulaşmasının zor olduğunu kaydediyorlar.

ABN yönetim kurulu her iki teklifin de şeffaf ve adil bir biçimde değerlendirileceğini bildirirken, bununla birlikte, hangi teklif kabul edilirse edilsin ABN'nin satışının bankacılık sektöründe tarihin en büyük banka devri olacağı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi