Banka hesabı olanlar dikkat!

Eğer 30 Haziran 2008 tarihinde veya daha önce açtırdığınız bir banka hesabınız varsa 15 Aralık 2008 Pazartesi gününe kadar bankaya vermiş olduğunuz adres bilgisini teyid eden bir belge ile bankanıza başvurmanız gerekiyor. Aksi halde 2009 yılının ilk günü

Banka hesabı olanlar dikkat!
Eğer 30 Haziran 2008 tarihinde veya daha önce açtırdığınız bir banka hesabınız varsa 15 Aralık 2008 Pazartesi gününe kadar bankaya vermiş olduğunuz adres bilgisini teyid eden bir belge ile bankanıza başvurmanız gerekiyor.

Aksi halde 2009 yılının ilk günü banka hesabınız bloke edilebilir. Ve sakın bu işlem için son günü beklemeyin...

Mali Suçları Araştırma Kurumu'ndan (MASAK) yapılan açıklamaya göre, "Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik" gereği, 30 Haziran 2008 tarihi veya öncesinde hesap açtırmış olan müşteriler beyan ettikleri adreslerini doğrulayan belgeleri (ibraz tarihinden önceki üç aylık döneme ait ikametgah belgesi veya adınıza düzenlenmiş elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi abonelik gerektiren hizmete ilişkin olan bir fatura vb.) en geç 31 Aralık 2008 tarihine kadar, 30 Haziran 2008 sonrası açılan hesaplar için söz konusu belgeleri hesabın açıldığı tarihten itibaren en geç 10 işgünü içinde bankalarına sunmaları gerekecek.

YIĞILMADAN DOLAYI İŞLEMLER AKSAYABİLİR

Uzmanlar, yasada 31 Aralık 2008 tarihinin son geçerlilik tarihi olarak belirtilmesine karşın oluşacak yığılmadan dolayı, müşterilerin işlemlerinin aksamaması için 15 Aralık 2008 tarihine kadar söz konusu ibrazların yapılması gerektiğini bildirdi.

GEREKLİ BELGELER

Bunun için şubenize ibraz tarihinden önceki üç aylık döneme ait ikametgah belgesi veya adınıza düzenlenmiş elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren hizmete ilişkin olan bir fatura vermeniz gerekiyor.




HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi