Banka borçlarını düzenli ödeyenler dikkat!

 Dolandırıcılar bankaların adlarını vererek, "Düzenli ödeme karşılığı hediye kazandınız" yalanıyla kart sahiplerinin kredi kartlarını ele geçiriyorlar. ŞikayetVar adlı sitede yer alan mağdur şikayetlerine göre , telefonla aradıkları kişilere kamu kurumlar

Banka borçlarını düzenli ödeyenler dikkat!

 

Dolandırıcılar bankaların adlarını vererek, "Düzenli ödeme karşılığı hediye kazandınız" yalanıyla kart sahiplerinin kredi kartlarını ele geçiriyorlar.
 
ŞikayetVar adlı sitede yer alan mağdur şikayetlerine göre , telefonla aradıkları kişilere kamu kurumlarından ya da bankalardan aradıklarını hediye olarak elektrik tasarruf cihazı, sağlık sigortası, tablet kazandıklarını söyleyerek kart bilgilerini vermeye ikna ediyorlar.
 
BUNLARI SÖYLERSE İNANMAYIN
 
Konya’dan M.I.’nın başına gelenler yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı. Şikayetçinin iddialarına göre kendisini bankanın müşteri temsilcisi olarak tanıtan dolandırıcı şöyle dolandırdı:
 
"Cep telefonumdan arandım. Telefondaki kişi bankanın müşteri temsilcisi olarak kendisini tanıttı. ‘Bankamıza yaptığınız düzenli ödemeler sonra hediye kazandınız. Bundan sonra bankanız ile ilgili tüm sorunları benimle paylaşacaksınız’ diyerek kredi kartı üzerinde numaraları söylememi istedi. Telefonu kapadıktan 10 dakika sonra aranılan numarayı aradım. Başka kişiler çıktı. Bir terslik olduğunu anlayıp bankayı aradım. Kredi kartımdan 180 TL çekilmiş. Kredi kartını hemen iptal ettirdim. Aman dikkat."
 
ADINIZI SÖYLEYEREK GÜVEN SAĞLIYORLAR
 
Yeni dolandırıcılık yöntemi ile birçok vatandaşın dolandırıldığını ve dolandırılmaya devam ettiğine dikkat çeken uzmanlar benzer şikayetleri de paylaştı. İşte mağdurların şikayetleri şöyle:
 
"Telefonla arayan kişi kredi kartı kullanımımdan ve düzenli ödemelerimden dolayı hediye kazandığımı söyledi. Tamamen ücretsiz olacağını söyleyerek benden kredi kartı bilgilerimi istedi. En son aşama olarak da 3d güvenlik kodumu istediler. Kodu vermeden önce özellikle sordum, herhangi bir ödeme yapmayacağım diye. Kesinlikle ücretsiz olduğunu belirtti. Kredi kartımdan 240 TL tahsil edilmiş. Derhal kartımı iptal ettim ve hukuki sürece hazırlanmaya başladım."
 
"Cep telefonumdan arandım ve bir bayan çıktı. Adımı soyadımı söyledi, bu kişiyle mi görüşüyorum dedi. (Zaten, sizi etkileyen kısım da bu oluyor, adınızı soyadınızı bilerek araması.) Kredi kartınız olduğu için arıyorum dedi. Hediye kazandınız yollayacağız dedi. Doğrulatmak adına kredi kartı bilgilerimi istedi verdim. Daha sonra ise bankayı aradım kartımdan para çekildiğini ve bankanın böyle bir uygulaması olmadığını öğrendim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi