Balık Sezonu Verimsiz Başladı

Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Necipoğlu, Karadeniz'de balık avının, bu sezon verimsiz başladığını söyledi.Necipoğlu, yaptığı açıklamada, 1 Eylülde başlayan av sezonu ile birlikte Karadeniz'de yüzlerce irili ufaklı takımın av için denizde r

Balık Sezonu Verimsiz Başladı

Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Necipoğlu, Karadeniz'de balık avının, bu sezon verimsiz başladığını söyledi.

Necipoğlu, yaptığı açıklamada, 1 Eylülde başlayan av sezonu ile birlikte Karadeniz'de yüzlerce irili ufaklı takımın av için denizde rızkını aramaya başladığını belirtti.

Her yeni av sezonunu yeni bir umut olarak gördüklerini ifade eden Necipoğlu, ''Balık avının ilk haftası verimsiz geçti. Aşırı sıcak hava balık avını olumsuz etkiliyor, havaların serinlemesi ile bol miktarda palamut ve istavrit avlanmaya başlanacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Necipoğlu, bir takımın günde 20-30 kasa istavrit ile 10-15 kasa palamut avlayabildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Bunlar istavrit ve palamut avı için oldukça düşük miktarlardır. Sezonun ilk haftasında balıkçılarımız ne kar ne de zarar etti. Yaşanan olumsuzluğa rağmen balıkçıların her gün denize çıkarak daha fazla balık yakalama düşüncesiyle rızkını aramaktadır. Aşırı sıcakların önümüzdeki günlerde sona ermesini ve balığın kendini göstermesini umuyoruz.''

Geçen sezon iyi sayılabilecek bir hamsi avının yaşandığını anımsatan Necipoğlu, ''Kıyı balıkçılarının avından az miktarlarda hamsi çıkıyor. Bu durumu sezonda hamsi avının bol geçeceğinin işareti olarak değerlendiriyoruz. Ekim ayından itibaren havaların sertleşmesiyle mart ayı sonuna kadar bol ve bereketli bir hamsi avı sezonu geçirmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler