Bakanlık'tan çiftçilere müjde!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılında yapılacak tarımsal desteklemeler kapsamında mazot, gübre ve toprak analizi destek tutarlarını açıkladı. En yüksek destek yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri için verilecek.2014 üretim yılında Çif

Bakanlık'tan çiftçilere müjde!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılında yapılacak tarımsal desteklemeler kapsamında mazot, gübre ve toprak analizi destek tutarlarını açıkladı. En yüksek destek yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri için verilecek.

2014 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilerin mazot, gübre ve toprak analizi destekleme uygulamasından çiftçilere, üretim yılı içerisinde işledikleri ÇKS’de kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak. Toplam arazi miktarı 1 dekarın altında olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının duyurduğu ödeme miktarlarına göre; Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları için dekar başına 3.1 TL mazot, 4.3 TL gübre desteği verilecek. Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanları için dekar başına 4.6 TL mazot, 6 TL gübre desteği verilecek. Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları için dekar başına 7.5 TL mazot, 7.5 TL gübre desteği verilecek.

Toprak analizi desteği ise dekar başına 2,5 TL olarak belirlendi.

 

Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, 31 Aralık 2014 günü mesai saati bitimine kadar ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine, merkez ilçede ise il Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi