Bakanlıktan BES müjdesi!

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) ayrılanların ana paralarından kesilen stopajın iadelerini tamamladıklarını belirterek, "416 bin kişiye BES borcumuzu ödedik, devlet BES borcunu bitirdi" dedi. Bakan Şimşek, yaptığı açıkla

Bakanlıktan BES müjdesi!
 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) ayrılanların ana paralarından kesilen stopajın iadelerini tamamladıklarını belirterek, "416 bin kişiye BES borcumuzu ödedik, devlet BES borcunu bitirdi" dedi.
 
Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada,  29 Aralık itibarıyla, 416 bin 575 kişiye, 420 bin 137 dilekçe için toplam 317 milyon 97 bin 387,98 lira ödeme yaptıklarını belirterek, söz konusu tutarın 52 milyon 650 bin 779,25 liralık kısmının vergi borçlarına mahsup edildiğini bildirdi.
 
- "3 bin 562 dilekçede sorun var" 
 
Başvurularında sorun olan ya da mevzuat gereği ödeme yapılamayan toplam 3 bin 562 dilekçe bulunduğunu dile getiren Şimşek, bunlardan bin 938'inin aktarımlı poliçeler, bin 20 adedinin de veri tabanında olmayan poliçelerle ilgili olduğunu aktardı.
 
Şimşek, Bakanlığa ilettikleri banka hesaplarının yanlış olmasından dolayı 7 bin 783 hak sahibine ödeme yapamadıklarını da ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Başvurularında sorun olmayanların ödemesi tamamen bitti. Burada sadece 7 bin 783 civarında bir hak sahibimiz istisna. Bunlara yapmamız gereken 5 milyon 161 bin 574,76 lira tutarındaki ödemenin yapılamamasının nedeni de bize ilettikleri banka bilgilerinin yanlışlığı. Bu konuda da kendilerine ulaştık. Banka bilgilerini doğru bir şekilde bize ilettikleri takdirde ödemeleri hazırdır ve hemen yapılacaktır."
 
- "İade ödemelerini 1,5 yılda bitirdik"
 
Şimşek, BES'te yapılan yasal değişikliği de anımsatarak, daha önceki uygulamada kesintinin, hem ana para hem de getiri üzerinden yapıldığını belirtti.
 
Yasa gereği iade başvurularının 29 Ağustos 2013'te başladığını kaydeden Şimşek, "Ödemeleri 1,5 yıl gibi kısa bir zaman diliminde bitirdik, vatandaşlarımızı mağdur etmedik" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi