Bakanlık 50 yatırım belgesini iptal etti

Ekonomi Bakanlığı Nisan ayında toplam 5.74 milyar liralık sabit yatırımı içeren 448 adet teşvik belgesi verdi, 50 yatırım teşvik belgesini de iptal etti.Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve toplam 10 bin 522 kişilik istihdam öngören teşvik bel

Bakanlık 50 yatırım belgesini iptal etti

Ekonomi Bakanlığı Nisan ayında toplam 5.74 milyar liralık sabit yatırımı içeren 448 adet teşvik belgesi verdi, 50 yatırım teşvik belgesini de iptal etti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve toplam 10 bin 522 kişilik istihdam öngören teşvik belgeleri ile aynı zamanda 775 milyon dolarlık gümrüksüz ithalat olanağı da sağlandı.

Teşvik belgeleriyle, yapılacak yatırımlara KDV istisnası, yüzde 90'a kadar vergi indirimi, 10 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, 10 yıl boyunca gelir vergisi stopajı desteği ve 10 yıl boyunca sigorta primi desteği ve gümrük vergisi muafiyeti gibi teşvikler verilmesi öngörüldü.

Ekonomi Bakanlığı, Şubat ayında, toplam 331 milyon liralık sabit yatırım ve 1,358 kişilik istihdam öngören 50 adet yatırım teşvik belgesini de iptal etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler