Bakan'dan kriz uyarısı!

Türk reel sektörünün oluşacak etkiyi en hafif atlatması için çalışma yapıyoruz. Koruyucu hekimlik yapmaya çalışıyoruz" dedi. Bakan Çağlayan, Denizli Ticaret Odasında değerlendirme ve istişare toplantısında iş adamlarının sorunlarını dinledi. Toplantıda ko

Bakan'dan kriz uyarısı!
Türk reel sektörünün oluşacak etkiyi en hafif atlatması için çalışma yapıyoruz. Koruyucu hekimlik yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Bakan Çağlayan, Denizli Ticaret Odasında değerlendirme ve istişare toplantısında iş adamlarının sorunlarını dinledi.

Toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, dünyada yaşanan krize değinerek, "Dünya bugün bir yangın yeri. Bir afet, tsunami var. Bunun yanı sıra, Türkiye'nin elde ettiği çok önemli kazanımlar, birikimler var ekonomide. Her şey güllük gülistanlık değil elbette" dedi.

Dünya ekonomisinde önemli gelişmelerin yaşandığına dikkati çeken Bakan Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiç kimsenin öngöremediği, yarın ne olacağını kestiremediği bir yapı içindeyiz. Globalleşmenin göstergesi olarak, domino etkisiyle dünya ekonomileri etkileniyor. Böyle bir ortamda (biz etkilenmeyiz) diyemeyiz.

Türkiye de krizden öyle ya da böyle payını alacaktır. İhracatımızın yarısını, yani yaklaşık 60-65 milyar dolarını Avrupa bölgesiyle yapıyoruz. Orada durgunluk devam ettikçe, oraya ihracat yapan sektörler etkilenecektir."

Şu anda Türk bankacılık sektörünün dünyadaki en güvenli yapıya sahip bankacılık sektörü olduğunu söyleyebileceğini ifade eden Bakan Çağlayan, Türk bankacılık sektörünün yeterli alt yapıya, sermayeye, likiditeye sahip olduğunu, zayıf yönlerinin yanı sıra, sağlam yönlerinin bulunduğunu bildirdi.

Bu krizin dünya üzerindeki etkisinin giderek artacağının öngörüldüğünü dile getiren Çağlayan, "Bugünkü dünya, ne 15 gün önceki dünya, ne de 15 gün sonraki dünya olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi