Bakan'dan işsizlere müjde

Başesgioğlu, ''Bu rakama istifa, emeklilik, ölüm gibi boşalmalar ile büyük miktarda sözleşmeli personel çalıştıran Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi kurumları da katarsak 2009 yılında 65-70 bin civarında asli, sözleşmeli ve diğer boşalan unv

Bakan'dan işsizlere müjde
Başesgioğlu, ''Bu rakama istifa, emeklilik, ölüm gibi boşalmalar ile büyük miktarda sözleşmeli personel çalıştıran Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi kurumları da katarsak 2009 yılında 65-70 bin civarında asli, sözleşmeli ve diğer boşalan unvanların yerine yeni personel alınacaktır'' dedi. Başesgioğlu, ek ödeme düzenlemesiyle, ''eşit işe, eşit ücret'' ilkesi çerçevesinde kamu personeli arasındaki ücret farklılığının ortadan kaldırılmasının amaçlandığını belirterek, 'Maaşlarda çok farklı ücret skalaları var. Bu farkı gidermek istiyoruz'' dedi.

4 YILDA TAMAMLANACAK

Bakan, 4 yılda kamu personeli içindeki ücret adaletsizliğini gidermeyi hedeflediklerini belirtti. Bakan, ek ödeme alan ile almayan personel arasında ücret farkı kalmayacağını belirtip, 'Temmuz ayında yaptığımız düzenlemeyle zaten o farkı biraz daha kapattık. Şu anda yaklaşık 35-40 puan falan bir fark kaldı'' diye konuştu. Türkiye'nin uzun süreden beri kamu personel reformuna ihtiyaç duyduğunu belirten Başesgioğlu,''Şu anda kamu personel rejimine ilişkin bir taslak çalışmamız var. Bittiği zaman bunu sosyal taraflar başta olmak üzere kamu kesimi ve diğer bakanlıklarla paylaşacağız. Buna ihtiyaç var'dedi. Türkiye'nin bir insan kaynakları planlamasına da ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

İNSAN KAYNAKLARI

Başesgioğlu, kamuda personel istihdamı bakımından dengesiz bir dağılımın söz konusu olduğunu, bunun ortadan kaldırılması için geçişken ve kurumlar arası transferleri kolaylaştıracak esnek bir çalışma modeline gidilmesi gerektiğini ifade etti. Başesgioğlu, memurları geçici işe almaktan ziyade kamunun ihtiyaç duyduğu oranda çalıştırmanın en doğru tercih olduğunu, oradaki kaynağın başka bir yerde kullanılabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler