Bakandan emekliye yılbaşı müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, binlerce emeklinin merakla beklediği İntibak Yasası'nın yılbaşından itibaren uygulamaya geçeceğini söyledi."ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK" Bakan Çelik, Maltepe Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışına katıldı. İsta

Bakandan emekliye yılbaşı müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, binlerce emeklinin merakla beklediği İntibak Yasası'nın yılbaşından itibaren uygulamaya geçeceğini söyledi.

"ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK"
 
Bakan Çelik, Maltepe Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışına katıldı. İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu ve SGK Başkanı Fatih Acar'ın da katıldığı açılışta konuşan Bakan Çelik, "Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Dünyadaki değişime ayak uydurmak adına Türkiye önemli mesafeler kat ediyor" dedi.
 
"MAĞDURİYETİ KISA ZAMANDA ORTADAN KALDIRACAĞIZ"
 
Sosyal Güvenlik Merkezlerinin açılmasının, hizmetin vatandaşın ayağına gelmesi anlamına geldiğini ifade eden Çelik, binlerce emeklinin beklediği İntibak Yasası'nın yılbaşı itibariyle uygulamaya geçirileceğini ifade ederek, "2000 yılından önce emekli olan vatandaşlarımız, yaklaşık 2 milyon emeklimiz için intibak haksızlığının giderildiği bir düzenlemeyi bakanlık olarak hayata geçireceğiz.
 
Taşeron işçiler dediğimiz alt işverenlerin yanında çalışanlarımızın hak kayıplarının bulunduğu tabloyu ortadan kaldırmak için de taraflarla yoğun bir çalışma yaptık. İnşallah bu mağduriyetlerini de kısa zamanda ortadan kaldıracağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler