Bakan'dan emeklilere kötü haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilere özel enflasyon hesaplamasına ilişkin, “Bunların üzerine biz çalışıyoruz ama bahsettiğiniz konuyla ilgili bir çalışmamız söz konusu değil” dedi.Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen Başkent’te

Bakan'dan emeklilere kötü haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilere özel enflasyon hesaplamasına ilişkin, “Bunların üzerine biz çalışıyoruz ama bahsettiğiniz konuyla ilgili bir çalışmamız söz konusu değil” dedi.

Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen Başkent’te Artvin Günleri’ne katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, açılış öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, emeklilere özel enflasyon hesaplaması yapılacağına dair bazı gazetelerde haberlerin yazıldığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının gündeminde böyle bir konunun olup olmadığının sorması üzerine Çelik, çalışma hayatı ve sosyal güvenlikle ilgili konuların milyonları ilgilendirdiğini belirterek, "Binbir türlü konu var, bunların üzerine biz çalışıyoruz ama bahsettiğiniz konuyla ilgili bir çalışmamız söz konusu değil" diyen Çelik, "Onun için bu konularla ilgili yapacağımız değerlendirmede basından da gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyorum. Çünkü milyonlara yanlış haber verildiği zaman farklı ümitler, farklı beklentiler oluşuyor. O beklentiler neticesinde de çok farklı sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz" cevabını verdi.

SENDİKA VE DERNEKLERİN TALEBİ

Türk Emekli-Sen’in ve emekli derneklerinin bazı talepleri olduğunun hatırlatılması üzerine Çelik, "Kamu emeklilerini kastediyorsanız bunlarla ilgili toplu sözleşmede alınan kararlar var. O aldığımız kararlar neticesinde bu yıl 146 liralık artış Ocak ayı itibarıyla gerçekleşmiş oldu. Çalışanlarla ilgili de brüt olarak 175 liralık bir artış sağlanmış oldu. Yani artık konu kamu çalışanlarıyla ilgili, emeklilerle ilgili toplu sözleşme masasında görüşülüyor ve orada karar altına alınıyor" diye konuştu.

Bir televizyon kanalına yapılan yayın durdurma cezasının da sorulması üzerine Bakan Çelik, "Ben şahsen geneli itibarıyla şu anda gerekçesini bilemiyorum, hangi gerekçelere dayanılarak yapıldığı ama basın özgürlüğü esas olmalı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler