Bakan Işık: Üretim Anadolu'ya kayıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üretimin büyük şehirlere sıkışmaktan kurtulduğunu ve Anadolu’ya kaydığını söyledi. Bakan Işık, Şabanözü’nde 1 Haziran’da yapılacak seçimler nedeniyle ilçeye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Organize Sanay

Bakan Işık: Üretim Anadolu'ya kayıyor!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üretimin büyük şehirlere sıkışmaktan kurtulduğunu ve Anadolu’ya kaydığını söyledi.
 
Bakan Işık, Şabanözü’nde 1 Haziran’da yapılacak seçimler nedeniyle ilçeye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Organize Sanayi Bölgesi, pazar yeri ve esnafı gezen Işık, girdiği bir ekmek fırınında ekmek küreğini eline alarak, fırına ekmek attı. Ziyaretlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işık, Türkiye’de 30 Mart yerel seçimlerinin ardından büyük ölçekli global şirketlerin yatırım iştahının önemli ölçüde arttığını gördüklerini anlattı.
 
MAN Fabrikası’nın Almanya’da durdurdukları otobüs üretimini, Türkiye’ye kaydırma kararı aldığını ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin sanayi üretiminde önemli artış bekliyoruz. Türkiye, 2013 yılında, 2012 yılında iç tüketimin ağırlıkta olduğu bir büyüme gerçekleştirdi ama, şimdi iç tüketimin biraz daha az, ihracatın biraz daha yoğun olduğu bir büyüme öngörüyoruz. Yani bu yıl ihracat bazlı bir büyüme öngörüyoruz" şeklinde konuştu.
 
İlk çeyrekteki tüm olumsuz ve olağanüstü şartlara rağmen, Türkiye’nin 2014 yılını büyüme açısından 2013’ten daha iyi kapatacağına vurgulayan Işık, 2014 yılında sanayi üretimi, kapasite kullanım oranları ve büyümenin artacağını kaydetti.
 
Üretimin artık Marmara ve büyük şehirlere sıkışmaktan kurtulduğuna dikkati çeken Işık, "Üretim Anadolu’ya kayıyor. Çankırı’da bir lastik fabrikası, bir bakıyorsunuz bir başka Anadolu kentinde çok büyük ölçekte bir sanayi tesisi, Anadolu’nun bir başka köşesinde farklı bir sanayi tesisi artık kurulma noktasında. Artık, Türkiye dar alanlarda yoğunlaşan bir sanayi üretimi değil ülkenin her alanına yayılmış bir sanayi üretimine doğru emin adımlarla gidiyor" şeklinde konuştu.
 
Işık, Türkiye’de seçimlerin, uzun zamandır sağlıklı bir şekilde yapıldığını kaydetti. Teknolojinin seçimde kullanılmasının her geçen gün daha fazla önem arz ettiğini dile getiren Bakan Işık, "Belki önümüzdeki dönemde teknolojinin seçimde daha fazla kullanılması konusunu Türkiye tartışacaktır ama Şabanözü’nde seçimin yenileniyor olması, seçimin sağlığına yönelik bir şey değil" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler