Bakan ilk müjdeyi verdi!

Avrupa Birliği'nin üçüncü ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarının kazandığı ivme, AB ile Gümrük Birliği anlaşması içerisinde olan Türkiye açısından problemsiz değil.TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner Mart ayında Brüksel temaslarının ardından bulunduğu

Bakan ilk müjdeyi verdi!

Avrupa Birliği'nin üçüncü ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarının kazandığı ivme, AB ile Gümrük Birliği anlaşması içerisinde olan Türkiye açısından problemsiz değil.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner Mart ayında Brüksel temaslarının ardından bulunduğu açıklamalarda, AB'nin Güney Kore ile imzaladığı serbest ticaret anlaşmasında Türkiye'nin masada oturamaması sebebiyle dezavantajlı duruma düştüğünü belirterek, sırada Japonya'nın bulunduğunu ve Türkiye'nin bu anlaşmanın içerisinde olması için AB sürecinin tekrar canlılık kazanması gerektiğini söylemişti.

Serbest ticaret anlaşmalarında Türkiye'nin sorunlu bir pozisyonu bulunduğunu dile getiren Boyner, 'En son Güney Kore ile AB bir serbest ticaret anlaşması imzaladı ve biz masada oturamadığımız için de aslında çok dezavantajlı bir duruma düştük. Şimdi de sırada Japonya var ve otomotiv sektöründeki konumumuz nedeniyle bu anlaşmanın içerisinde olmamız gerekli mutlaka' demişti.

Konuya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da değindi.

TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada gümrük birliği sisteminin, sanayicinin önünü açtığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, üçüncü ülkelerle yapılan serbest ticaret anlaşmalarının mevcut uygulamasının Türkiye'nin aleyhine olduğunu belirterek, 'AB'nin serbest ticaret anlaşmalarından dışlanmış durumdayız. Bu yapıyı mutlaka değiştirmeliyiz' demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler