Bakan akaryakıt zammını savundu

 Yıldız, akaryakıt fiyatlarına yapılan son zamla ilgili, "Akaryakıta ham petrol kadar zam yapılmadı.  2002'nin ocak ayından 1 Aralık 2010 tarihine kadar Ham petrolün fiyatı 4,38 kat artış gösterirken, kurşunsuz benzinin fiyatı 2,95 kat arttı" dedi.Sıvılaş

Bakan akaryakıt zammını savundu

 

Yıldız, akaryakıt fiyatlarına yapılan son zamla ilgili, "Akaryakıta ham petrol kadar zam yapılmadı.  2002'nin ocak ayından 1 Aralık 2010 tarihine kadar Ham petrolün fiyatı 4,38 kat artış gösterirken, kurşunsuz benzinin fiyatı 2,95 kat arttı" dedi.

Sıvılaştırılmış ve Sıkıştırılmış Doğalgazcılar Derneği'nin, 1. kuruluş yıldönümü Ankara Sheraton Otel'inde düzenlenen kokteyl ve yemekle kutlandı.

FİYATLAR YURT DIŞINDA DÜŞERSE BİZE DE YANSIR

Yemek ve kokteyle, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı'da katıldı. Bakan Yıldız, yemekte yaptığı açıklamadaakaryakıta yapılan son zamlarla ilgili, "Yüzde 97,5'ini ithal ettiğimiz bir akaryakıt var.  'Niçin bunlar zamlanıyor, pahalanıyor' dediğinizde ben diyorum ki, inşallah yurt dışında bu fiyatlar düşer ve bize de yansır" dedi. Akaryakıtın çoğunlukla ithal edildiğini belirten Yıldız, "Amacımız bir yandan bunları yerel kaynaklar haline getirebiliyor olmak, bir yandan da piyasa şartlarımıza en uygun şekilde Türkiye'ye ithalatını yapabilmek" diye konuştu.

Taner Yıldız şöyle devam etti: "Kamunun, isterse zaafiyeti itiraf edilmiş olsun, isterse avantajları söylenmiş olsun, mutlaka özel sektörle beraber büyüyeceği bir yapıyı, liberal piyasayı oluşturmak istiyoruz."

Ocak 2002 ile 1 Aralık 2010 tarihleri arasındaki ham petrol oranlarını karşılaştıran Yıldız, şunları kaydetti: "Çok ilginç bir korelasyonla karşı karşıyayız. Ham petrol bu süreçte 4,38 katına çıkmış. Peki son günler de sıkça tartışılan kurşunsuz benzin hangi oranda artmış olabilir. Bence burada siyasi istikrarın kalıcı istikrarın önemli bir başarısı var, ancak 2,95 kat artmış. Ama bizdeki intiba ve imaj bu mu? Herhalde 9 katı kadar arttı falan diye düşünüyoruz. Hem rakamları doğru okumak, hem de bunların yorumunu doğru yapmak zorundayız."

Sıvılaştırılmış ve Sıkıştırılmış Doğalgazcılar Derneği Başkanı Eyüp Aratay da, kuruluş yıldönümü yemeğinde kendilerini destekleyen çok sayıda kamu yöneticisinin bulunmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, " Bundan sonraki süreçte de beraber çalışıp neler yapacağımıza olan inancımız daha da arttı" şeklinde konuştu. Aratay, daha sonra Yıldız'a, EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı'ya plaket verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler