Bağ-Kur'luya 4-7 bin lira fark ödenecek!

Emekli maaşını yükseltmek için basamak satın alan Bağ-Kur'luların aylıkları intibak kapsamında yeniden düzenlendi. Düzenleme sonrası yüzlerce Bağ-Kur emeklisine 4-7 bin lira ödenmesi gündeme geldi.SGK, Bağ-Kur sigortalısıyken emekli maaşının yüksek olması

Bağ-Kur'luya 4-7 bin lira fark ödenecek!

Emekli maaşını yükseltmek için basamak satın alan Bağ-Kur'luların aylıkları intibak kapsamında yeniden düzenlendi. Düzenleme sonrası yüzlerce Bağ-Kur emeklisine 4-7 bin lira ödenmesi gündeme geldi.

SGK, Bağ-Kur sigortalısıyken emekli maaşının yüksek olması için basamak satın alanlara yönelik bir çalışma yaptı.

SSK emeklileri için yapılan intibak düzenlemesi çerçevesinde Bağ-Kur'luların durumunu da masaya yatıran SGK, satın aldıkları basamak ücretini yatırdıktan sonra emekli olanların maaşlarını artırdı.

PEKİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Basamağını yükseltenlerin maaşında, geçmişte aldıkları basamak karşılığında bir iyileştirme yapıldı. Ayrıca, bu iyileştirme ile geçmişe dönük maaş farkları da hesaplanıp, hak sahibi oln Bağ-Kur emeklilerinin hesaplarına yatmaya başladı.

FARK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

SGK kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Türkiye genelinde basamak satın alarak emekli olan yaklaşık 3 bin 500- 4 bin Bağ- Kur'lu bulunuyor. Bu emeklilerin geçmişe dönük alacakları farkın miktarı da 4 ila 7 bin lira arasında hesaplanıyor.

Yeni düzenleme ile hak sahibi olan Bağ-Kur emeklilerinin hesaplarına farklar yatırılıyor. Yetkililer, durumunu merak eden Bağ-Kur emeklilerinin maaş hesaplarına bakmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. Bu durumdan faydalananlar, hesaplarında hem iyileştirilmiş maaşlarını hem de maaş farklarını görüyor.

SON DURUM NE?

SGK, yaptığı çalışma ile Bağ-Kur'dan basamak satın alarak emekli olanların mağduriyetini giderdi. 5510 Sayılı Kanun'dan önce Bağ-Kur'lular bulundukları basamağa göre prim ödüyordu. Yani Bağ-Kur'lu olduklarında 1. basamaktan 12. basamağa kadar çıkabiliyorlardı.

12. basamaktan sonra, isteğe bağlı ve 2 yılda bir yükseltme yapılıyordu. Bağ-Kur'lu; seçtiği basamağa kadar tercih yaparak ve kurumca hesaplanan tutarı ödeyerek, bu hakkı kazanıyordu. İşte bu durumda emekli olanların maaşlarında düzenleme yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler