Asım Aykan'a tepki gösterildi

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan'a fındık üreticilerine ürünlerini satmaları yönünde yaptığı açıklaması nedeniyle tepki gösterdi. Akbaşlı, yaptığı açıklamada, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Ayka

Asım Aykan'a tepki gösterildi

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan'a fındık üreticilerine ürünlerini satmaları yönünde yaptığı açıklaması nedeniyle tepki gösterdi.

Akbaşlı, yaptığı açıklamada, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan'ın bazı basın organlarında, fındık fiyatların düşeceği, bu nedenle de üreticilerin fındıklarını satmaları yönünde çağrıda bulunduğu açıklamalarının yer aldığını hatırlattı. Aykan'ın açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Akbaşlı, basında bir milletvekilinin bu tür demecini görmenin kendilerini üzdüğünü ifade etti. "Sayın Aykan, fındık üreticisinin cebine fazla para girmesinden neden rahatsız olmaktadır" diyen Akbaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Aykan'ın açıklamaları doğru bir yaklaşım değildir. Fındık üreticileri olarak basında çıkan açıklamaları bizi üzdü. Sayın Aykan, neden fındık fiyatları ile ilgileniyor. Yükselişinden neden rahatsız oluyor. Tek geçim kaynağı fındık olan üreticinin cebine fazla para girmesinden neden rahatsız olmakta. Sayın Aykan unutmasın ki, binlerce fındık üreticisinin oyları ile milletvekili seçilmiştir. Onların menfaatlerini koruması gereklidir. Biz kendisinin bu talihsiz beyanını düzelteceğine inanıyoruz."

Fındık üreticilerinin piyasayı olumsuz etkileyecek söylemlere inanmamalarını ve direnmeye devam etmelerini isteyen Akbaşlı, "Fındık üreticilerinin kafasında oluşan rakam 5 lira. Bu fiyatın yakalanması için de direniyor. Son günlerde de fiyatlar hızla yükselmektedir. Üreticilerden direnmeye devam etmelerini istiyorum. Piyasaya fındık indirmemeye devam etmeliler. Göreceklerdir ki, yapılan tüm spekülasyon ve maniplasyonlara rağmen fiyatlar 5 lirayı bulacaktır. Yeter ki üretici bilinçli olsun. Kazanan taraf kendileri olacaktır" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler