Asgari ücret 1800 lira mı oluyor?

2015’te uygulanacak asgari ücret oranını belirleyecek komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını da TİSK temsil ediyor.Toplantıdan bir gün önce açıklama yapan DİSK, asgari ücretin en az 1.800 olması gerektiğini belirtti.1800 LİRA ÇAĞRISIDİSK Genel

Asgari ücret 1800 lira mı oluyor?

2015’te uygulanacak asgari ücret oranını belirleyecek komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını da TİSK temsil ediyor.

Toplantıdan bir gün önce açıklama yapan DİSK, asgari ücretin en az 1.800 olması gerektiğini belirtti.


1800 LİRA ÇAĞRISI

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, bu miktarı, sendikanın “2015 Bütçesi ve Asgari Ücret Çalıştayı”nda belirlediklerini vurgularken, “Kişi başına düşen milli gelir 2014 yılı itibarıyla aylık 1.800 lirayı aştı. Biz işçiler, 4 kişilik hanemiz için payımıza düşenin sadece birini talep ediyoruz” ifadesini kullandı.

Beko, 15 milyona yakın işçinin, insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını giderebilecek bir asgari ücretle çalışmadığını belirtirken, hükümetin Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları öncesinde asgari ücret zam oranlarını yüzde 3+3 olarak açıkladığını, bunun günlük 1 lira civarında zam anlamına geldiğini kaydetti. Beko, 4 kişilik bir hanede yoksulluk sınırının 3  bin 500 - 4 bin lira civarında olduğunu da dile getirirken, asgari ücretin belirlenme sürecinin kamuoyuna açık hale getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler