Arap Türk bankası rekor kırıyor!

Bankanın kârı, yüzde 80.7 artarak 33.5 milyona yükselince Libya’dan teşekkür mesajı geldi.Türk bankacılık sektörünün kârının yüzde 13.2 oranında gerilediği yılın dokuz aylık döneminde Kaddafi’nin el konulan bankası kâr rekoru kırdı. Türkiye’de faaliyet gö

Arap Türk bankası rekor kırıyor!

Bankanın kârı, yüzde 80.7 artarak 33.5 milyona yükselince Libya’dan teşekkür mesajı geldi.

Türk bankacılık sektörünün kârının yüzde 13.2 oranında gerilediği yılın dokuz aylık döneminde Kaddafi’nin el konulan bankası kâr rekoru kırdı. Türkiye’de faaliyet gösteren 48 bankadan 21’inin kârı geçen yılın aynı dönemine göre azalırken, en yüksek kâr artışını ise yüzde 80.7 ile öldürülen Kaddafi’nin bankası Arap Türk Bankası oldu. BM kararları doğrultusunda TMSF’nin yönetimine el koyduğu Arap Türk Bankası, yılın dokuz aylık döneminde kârını 18.5 milyon liradan 33.5 milyon liraya çıkardı. Türkiye, BM’nin aldığı karar doğrultusunda, büyük hissesi Libya Merkez Bankası’na ait olan bankaya, geçtiğimiz yılın sonunda el konulmasını kararlaştırmıştı. Bu karar doğrultusunda banka yaklaşık 9 aydır Genel Müdür Osman Arslan başkanlığındaki Türk bankacılar tarafından yönetiliyor. Banka, 2010 yılı sonunda ise 23.6 milyon lira kâr açıklamıştı.

Libyalılar teşekkür etti

Bankanın yılın dokuz ayında elde ettiği rekor kâr, Libyalıları da sevindirdi. Bankanın durumunu yakından takip eden Libya Geçiş Hükümeti temsilcilerinin, banka yönetimine elde edilen kârdan dolayı teşekkür ettikleri öğrenildi. Hatta, Libyalı temsilcilerin, “Bankayı siz bizden daha iyi yönettiniz” şeklinde mesajları da olduğu bildirildi. BM kararları doğrultusunda yönetimine el konulan Arap Türk Bankası’nın, 2012 yılında Libya yönetimine iade edileceği tahmin ediliyor. Libya Merkez Bankası’nın yüzde 100 sahibi olduğu The Libyan Foreign Bank, A&T Bank’ın en büyük ortağı konumunda bulunuyor. A&T Bank’ın yaklaşık yüzde 30’u ise İş Bankası ve Ziraat Bankası’nın. Kendisini ‘Türkiye ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika arasındaki ticaret işlemlerinde uzmanlaşan ilk Türk bankası’ olarak tanımlayan bankanın ortaklık yapısı şöyle: Yüzde 15.43 Ziraat Bankası, yüzde 1.62 Kuwait Investmentco, yüzde 20.58 İş Bankası, yüzde 62.37 ise Libyan Foreign Bank. Bankanın Türkiye’de 6 şubesi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler