Amerika'dan beklenen haber geldi

Fed'in 29-30 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarına göre, Fed yetkilileri aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını önümüzdeki aylarda ekonominin gelişim göstermesiyle azaltabileceklerini söylediler.Tutanaklara göre politika y

Amerika'dan beklenen haber geldi

Fed'in 29-30 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarına göre, Fed yetkilileri aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını önümüzdeki aylarda ekonominin gelişim göstermesiyle azaltabileceklerini söylediler.

Tutanaklara göre politika yapıcılar, genel olarak verilerin istihdamdaki gelişim görünümünde istikrara yönelik kanıtlar sunmasını bekliyor ve bunun gelecek aylarda teşviklerin azaltılmasını sağlayacağını düşünüyor.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) varlık alımlarını, ekonomik büyümeyi yavaşlatabilecek ve istihdamdaki ilerlemeyi yıpratacak bir faiz oranı yükselişinden kaçınacak bir şekilde azaltmanın yolunu ve zamanını tartışıyor. Toplantı tutanakları, faiz oranlarının nasıl sıfıra yakın tutulacağına yönelik kapsamlı tartışmaları ortaya koyuyor. Komite bu toplantıda bu planlarla ilgili bir karar almadı.

Politika yapıcılar ayrıca şu anda yüzde 0.25 olan faiz oranlarını azaltmayı da tartıştılar. Şu anda başkan yardımcısı konumundaki ve bir sonraki başkan adayı olan Janet Yellen, geçtiğimiz hafta kanun yapıcılara, faizin düşürülmesi konusunda bazı Fed yetkililerinin bunun para piyasasının çarklarını zedeleyebileceği endişesi duymasına rağmen, "kesinlikle bir ihtimal" ifadelerini kullanmıştı.

Birçok üye faizi düşürmenin, böyle bir adımın faydalarının genellikle az olmasına rağmen, "bazı noktalarda düşünülebilir" olduğu görüşünde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi