Altında iki yılın en sert düşüşü

Altın, dün küresel merkez bankalarının dolarda likidite sağlamak için ortak hareket edeceğini açıklamasın ardından başladığı düşüşünü sürdürüyor. 1,760 dolara gerileyen değerli metal, haftalık bazda da yüzde 5'e yakın değer kaybıyla son iki yılın en sert

Altında iki yılın en sert düşüşü

Altın, dün küresel merkez bankalarının dolarda likidite sağlamak için ortak hareket edeceğini açıklamasın ardından başladığı düşüşünü sürdürüyor. 1,760 dolara gerileyen değerli metal, haftalık bazda da yüzde 5'e yakın değer kaybıyla son iki yılın en sert düşüşünü yaşıyor.

Spot altının onsu bugün yüzde 1.5'lik gerilemeyle, 1,762 dolara gelerek 26 Ağustos'tan beri gördüğü en düşük seviyeye çekildi. Daha sonra ise gelen tepki alımıyla yeniden 1,770 doların üzerine çıktı.

Altın fiyatları Kapalıçarşı'da geriliyor. Sabah saatleri itibariyle çeyrek altın 172 TL, gram altın ise 103 liradan satılıyor.

Güvenli liman altındaki gerilemede, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) başta Fed olmak üzere diğer merkez bankalarıyla, Avrupalı bankalara dolar likiditesi sağlayacağı açıklaması etkili oldu.

Sidney merkezli yatırım danışmanlığı şirketinden David Lennox, "Küresel ekonomideki gelişmeleri durdurmak için ortaya konan mekanizmaları görmeye başlıyoruz. Bu da güvenli limanlara kaçış korkusunu azaltıyor" dedi.

Üst üste 11'inci yılında yükseliş trendini sürdüren altın, Avrupa'daki borç krizi endişelerinin artmasıyla bu yılın başında beri de yaklaşık yüzde 25 değer kazandı. Altın, rekorunu ise 6 Eylül'de 1,921 doları görerek kırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler