Altın zirvede!

Altın, Orta Doğu'da artan tansiyonun güvenli liman alımlarını artırması ve dün açıklanan ABD Merkez Bankası (FED) toplantı tutanaklarının ardından doların zayıflamasının etkisi ile, üç ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.FED'in dün açıklanan h

Altın zirvede!

Altın, Orta Doğu'da artan tansiyonun güvenli liman alımlarını artırması ve dün açıklanan ABD Merkez Bankası (FED) toplantı tutanaklarının ardından doların zayıflamasının etkisi ile, üç ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

FED'in dün açıklanan haziran ayı toplantı tutanakları, bazı FED yetkililerinin, yatırımcıların ekonomik görünüm konusunda rahatlamaya girebileceği endişeleri taşıdığını gösterdi. Tutanaklar, politika yapıcıların varlık alım programının Ekim ayında bitirilmesi konusunda mutabık olduklarını gösteririken, faiz artırımının zamanlaması konusunda işaret vermedi. Dolar 10 önemli para biriminden oluşan sepet karşısında son bir haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra bir miktar toparlandıktan sonra önceki kapanış seviyelerine geldi.

Altın bu yıl, Fed'in faizleri "kayda değer bir süre" daha düşük tutmaya devam edeceğini taahhüt etmesi ve Orta doğu'da ve Ukrayna'daki tansiyonun desteği ile yüzde 11 değer kazandı. İsrail, Filistinli mlitanların roket saldırılarını yoğunlaştırması ve hayatını kaybeden Filistinliler'in sayısının artması ile birlikte, Gazze Şeridi'ne olası kara harekatı için 20,000 askeri harekete geçirdi.

Spot altın Londra'da yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 10:05'te, ons başına 1,335.45 dolara çıktı. Metal 1,337.81 dolar ile 21 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Ağustos vadeli altın kontratları, New York comex piyasasında, yüzde 11 yükselerek 1,338 dolara geldi.

İstanbul Kapalıçarşı'da gram altınının satışı 90.67, çeyrek altının satışı ise 152.81 lira oldu.

Kapalıçarşı'da alınıp satılan diğer altın türlerinde fiyatlar:

Cumhuriyet altını: Alış: 601.42, Satış 649.50
Tam Altın: Alış: 582.70 Satış: 635.02
Yarım altın: Alış: 292.94 Satış: 310.47
Çeyrek altın: Alış: 146.84 Satış: 152.81
Gram altın: Alış: 89.76 Satış: 90.67

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi