Altın yükselişini sürdürüyor

Çin'in ekonomik büyümesinin iki yılın en yavaş hızında büyümesinin ve Almanya'nın Avrupalı liderlerin borç krizi için hızlı çözüm üretemeyeceğini açıklamasının ardından hisselerin ve emtianın değer kaybetmesi ile altın yükselişini sürdürüyor.Külçe altının

Altın yükselişini sürdürüyor


Çin'in ekonomik büyümesinin iki yılın en yavaş hızında büyümesinin ve Almanya'nın Avrupalı liderlerin borç krizi için hızlı çözüm üretemeyeceğini açıklamasının ardından hisselerin ve emtianın değer kaybetmesi ile altın yükselişini sürdürüyor.

Külçe altının onsu yüzde 0.4 kadar yükselişle 1,676.88 dolardan işlem görürken Singapur'da ise yerel saat ile 1,672.43 dolara ulaştı. Altın dün hisseler ve euro birlikte hareket ederek yüzder 0.6 değer kaybetti. New York Comex'te işlem gören aralık teslimli altının onsu yüzde 0.2 düşüşle 1,673.50 dolara geriledi.

Avrupalı liderler 23 ekim tarihinde Brüksel'de toplanarak Yunanistan'ı temerrüdden sakınma planını, bankaları destekleme ve salgının önlemeyi tartışacaklar. Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in ofisinden dün yapılan açıklamada krizi hızla çözmeyi beklemenin "hayal" olduğu vurgulandı. Moody's Yatırımcı Servisi ise kriz sebebiyle Fransa'nın notunun baskı altında olduğunu açıkladı.  

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nin yüzde 2.2 değer kaybetmesi ile Asya hisse senetleri bir ayın düşüğüne geriledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi