Altın uçuşa geçti!

Açıklanan Fed tutanakları sonrası düşüşe geçen ancak yerle bir olan borsalardan destek alarak yeniden güçlenen altın, haftanın son işlem gününde de moralli. Yukarı yönlü seyrini sürdüren altının onsu dünkü kapanışa paralel 1.375 doların üstünde işlem görü

Altın uçuşa geçti!
Açıklanan Fed tutanakları sonrası düşüşe geçen ancak yerle bir olan borsalardan destek alarak yeniden güçlenen altın, haftanın son işlem gününde de moralli. Yukarı yönlü seyrini sürdüren altının onsu dünkü kapanışa paralel 1.375 doların üstünde işlem görüyor.
 
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) piyasalarda yarattığı sert dalga altına yaradı. Fed tutanaklarının hemen sonrasında önce düşüşe geçen altın fiyatları, ardından hızla toparlandı. Borsalarda yaşanan şiddetli kayıplarla güçlenen altın, haftanın son işlem gününde de yukarı yönlü seyrini koruyor. Altının ons fiyatı dün güne 1.360 dolar seviyesinde işlem görerek başlamıştı. Fed'e ilk tepki olan bus eviye, öğlene doğru hafif toparlanma eğilimine girdi, ardından yükselişe geçti. Bugün ise, dünkü kapanışa paralel olarak 1.376 dolar seviyesinde işlem görüyor. Öte yandan İstanbul Kapalıçarşı’da altının gramı 87.7 liraya yükselirken, çeyrek altın 151.5 liraya, Yarım altın 300 liraya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi