Altın sert düştü

Pazar günü Çin Merkez Bankası, yavaşlayan ekonomisine ivme kazandırabilmek için, bankalardaki nakit rezervini azaltarak teşvik hamlesi yaptı. Bunun sonrasında dün küresel hisse senedi piyasalarında sert yükselişler görüldü.Yatırımcılar bir bir altından çı

Altın sert düştü

Pazar günü Çin Merkez Bankası, yavaşlayan ekonomisine ivme kazandırabilmek için, bankalardaki nakit rezervini azaltarak teşvik hamlesi yaptı. Bunun sonrasında dün küresel hisse senedi piyasalarında sert yükselişler görüldü.

Yatırımcılar bir bir altından çıkarken, euro/dolar paritesinin de aşağı yönlü seyrinden negatif etkilenen altın sert bir düşüş gerçekleştirdi.

Altın fiyatları, ons başına 17 dolar birden değer kaybederek 1200 doların altına geriledi.

Altın, küresel hisse senedi piyasalarındaki yükseliş ve doların değer kazanmasına paralel kaydettiği kayıplarını bu sabah da sürdürüyor.

Altında bu sabah saat 10:25 itibariyle işlemler 1,194 seviyelerinden geçiyor.

Analistlere göre, Çin ekonomisindeki teşvik hamlesi, orta vadede ham madde ithalatçısı olan ülkenin talebini artıracak. Altın için önemli alıcılardan biri olması sebebiyle de önümüzdeki günlerde altına fiziki alımlar getirecek.

Yatırımcılar ABD'de faizlerin ne zaman artırılmaya başlayacağı hakkında izlenim edinmek için ABD'de açıklanacak verileri ve fiziki altın talebini anlamak için Hindistan'da bugün yapılacak Akshaya Tritiya festivali öncesinde yapılan alımları izleyecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi