Altın için kritik uyarı!

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Karabulut, "Altının 1.311 dolar destek seviyesinin altına gerileyip günlük kapanışlar gerçekleştirmesi halinde sert satış baskısı görülmesi beklenebilir" diye konuştu.Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, analis

Altın için kritik uyarı!

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Karabulut, "Altının 1.311 dolar destek seviyesinin altına gerileyip günlük kapanışlar gerçekleştirmesi halinde sert satış baskısı görülmesi beklenebilir" diye konuştu.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, analistlerin kritik destek seviyesi olarak nitelendirdikleri 1.311 dolara yaklaştı.

Geçen hafta perşembe günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin oldukça üzerinde ve işsizlik oranının ise beklentilerin altında gelmesi, ekonomik aktiviteye ilişkin iyimserliği artırarak, altına satış getirdi. Haftanın son işlem gününde kapalı olan ABD borsalarının da etkisi ile sakin bir seyir izleyen altın fiyatı, haftayı 1.320 dolar seviyesinin hemen üzerinde tamamladı.

Analistler, altın fiyatının olumlu gelen ABD istihdam verileri sonrası 1.311 dolara kadar gerilediğini ve bu seviyenin güçlü destek konumunda olduğunu belirtirken, bu seviyenin kırılması durumunda altının ons fiyatında 1.280 - 1.275 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor. Altının ons fiyatının 1.311 dolar seviyesinin üzerinde tutunması durumunda sırasıyla 1.330 ve 1.350 dolar seviyelerinin önemli dirençler olduğunu kaydeden analistler, bu hafta ABD tarafında Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları, Çin tarafında ise TÜFE ve dış ticaret verilerinin izleneceğini belirtiyor.

"Altında 1.311 dolar desteği önemle izlenmelidir"

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut konuya ilişkin değerlendirmesinde, altın fiyatında 1.311 dolar seviyesinin önemli olduğunu belirterek, bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda yeni alımların görülebileceğini söyledi. Mevcut konjonktür incelendiğinde altının Ukrayna ve Irak gelişmeleri nedeniyle bir değer kazanma sürecine girdiğini anımsatan Karabulut, gelecek günlerde ise takip edilmesi gerekenlerin ise Fed tutanakları, ABD 10 yıllık tahvil faizleri ile Ukrayna ve Irak gelişmeleri olacağını belirtti. Karabulut, altında kritik seviyenin ise 1.311 dolar olduğuna dikkati çekerek, bu seviyenin üzerindeki kalıcılığın altını 1.334 dolar seviyesine kadar taşıyabileceğini ifade etti.

Orta uzun vadede ise altının ons fiyatında 1.392 dolar seviyesine kadar bir yükseliş görülebileceğini kaydeden Karabulut, "Altının 1.311 dolar destek seviyesinin altına gerileyip günlük kapanışlar gerçekleştirmesi halinde sert satış baskısı görülmesi beklenebilir. 1.311 dolar desteği önemle izlenmelidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler