Altın haftaya durgun başladı

 Geçen haftayı bitirdiği yerden devam eden altının onsu 1.393 dolar seviyesinde işlem görerek, toparlanma sinyallerini artırıyor. Altın yeni haftaya durgun sularda başladı... Geçen hafta kafaları bir hayli karıştıran altın fiyatları nihayetinde orta yolu

Altın haftaya durgun başladı

 

Geçen haftayı bitirdiği yerden devam eden altının onsu 1.393 dolar seviyesinde işlem görerek, toparlanma sinyallerini artırıyor.
 
Altın yeni haftaya durgun sularda başladı... Geçen hafta kafaları bir hayli karıştıran altın fiyatları nihayetinde orta yolu bulmuştu. Bu haftayı da benzer seviyede açan altının ons fiyatı şu sıralar 1.393 dolar seviyesinde işlem görüyor.
 
YÜZDE 1,84 DEĞER KAZANDI
 
Uzun süredir düşüş trendinde olan ve 'güvenli liman' olma sıfatından uzaklaşan altın, geçen hafta yatırımcısını güldürmeye başladı. Altın, geçen hafta yüzde 1,84 oranında değer kazanarak toparlanma sinyalleri verdi.
 
TAHMİNLER 1 AYIN ZİRVESİNDE
 
Altındaki bu yükseliş ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin rekor düzeydeki teşviklerin ekonomide ilerleme sağlanıncaya kadar devam edeceğinin sinyalini vermesinin ardından geldi. Altın tahminleri de 1 ayın en yüksek düzeyine tırmandı. Bu ayki taleplerin ilk çeyrek ortalamasını ikiye katlayacağı tahmin ediliyor.
 
 FİYATLARDA SON DURUM
 
Gram altın                  83.1  TL
 Çeyrek altın               144.6 TL
 Yarım altın                 286.5 TL 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi