Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın fiyatı..

Altın, ABD verilerinin doların 4 ayın en düşük seviyesine itmesinin ardından  Şubat ayından bu yana en yüksek seviyeye yakın seyrediyor. Spot altın, Cuma günkü 1,224.80 dolar seviyesinden Singapur saati ile 10:18’de ons başına 1,222.87 dolara geldi. Altın

Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın fiyatı..
Altın, ABD verilerinin doların 4 ayın en düşük seviyesine itmesinin ardından  Şubat ayından bu yana en yüksek seviyeye yakın seyrediyor.
 
Spot altın, Cuma günkü 1,224.80 dolar seviyesinden Singapur saati ile 10:18’de ons başına 1,222.87 dolara geldi. Altın, Cuma günü yüzde 3.1’lik haftalık bir artış kaydederek 16 Ocak’tan bu yana en büyük ralliyi gerçekleştirdi. Kıymetli metal, 14 Mayıs’ta 1,227.26 dolar ile 17 Şubat’tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Altın Şanghay’da yükselişi 4. güne taşıyor.
 
Yatırımcılar, FED’in 2006’dan bu yana ilk kez gerçekleştireceği faiz artırımının zamanlaması için ABD ekonomik verilerini takip ediyor. ABD’de tüketici güveninin zayıflaması ve fabrika üretiminin hafiflemesi ile birlikte Bloomberg Spot Dolar Endeksi Cuma günü düşüşü 5. haftaya taşıdı. Endeks böylece Ekim 2013’ten bu yana en uzun süreli düşüş dönemini kaydetti. Altın yükseliş beklentisi ile açılan uzun pozisyonlar, 1 ayın en büyük yükselişini gösterdi.
 
Australia & New Zealand Banking Group Ltd., “ABD verilerindeki zayıflık, kıymetli metaldeki ralliyi tetikledi. Altındaki ralli zayıflayan dolardan destek buldu” değerlendirmesini yaptı.
 
Michigan Üniversitesi’nin öncü tüketici güveni endeksi Mayıs ayında Aralık 2012’den bu yana en büyük düşüş gösterdi. Fabrika üretimi geçtiğimiz ay değişiklik göstermedi. Üretim Mart ayında yüzde 0.3 yükselmişti. Otomobiller ve parçalar hariç tutulduğunda üretim Nisan ayında yüzde 0.1 geriledi. Bir önceki ay yüzde 0.1’lik bir artış kaydedilmişti.
 
Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg dolar göstergesi, Pazartesi günü yüzde 0.1 yükseldi. Endeks Cuma günü 1,149.06 puan ile 22 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü.
 
Haziran vadeli aktın kontratı, Comex’te yüzde 0.3 değer kaybederek ons başına 1,221.60 dolardan alıcı buldu. Kontrat geçtiğimiz hafta yüzde 3.1 yükseldi. Spekülatörler, 12 Mayıs itibarıyla yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonları yüzde 14 artırarak 36,150’ye çıkardılar. Uzun pozisyonlar böylece yükselişi 3. haftaya taşımış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler